NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2014

Nem lehet éhező gyerek az utcán! - lokálpatrióta összefogás a baloldalon

Már aláírták a megállapodást, így Szombathelyen közös listával indul majd az önkormányzati választásokon az MSZP, a DK, az Együtt és a Szolidaritás - Ipkovichcsal az élen.

Az MSZP, a DK, az Együtt és a Szolidaritás Mozgalom aláírta csütörtökön a Szombathelyre vonatkozó választási megállapodásukat, így közös listát állítva indulnak majd az októberi önkormányzati választásokon.

Czeglédy Csaba elmondta a megállapodás aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt hónapokban azzal voltak elfoglalva, hogy összeállítsák a választási szövetség programját, és ez már el is készült, komplett, hamarosan ismertetik is, mert nem elég azt mondani, hogy Ipkovich folytatja a munkáját, amit 2002-2010 közt végzett. Ennél részletesebben ismertetik majd azt, amire a következő öt év munkáját alapoznák.

Czeglédy Csaba részletes programot ígér
fotó: Vágvölgyi Bálint

"A mostani helyzet eltérő a négy vagy nyolc évvel ezelőtti helyzettől, a Magyar Szocialista Párt nem csak önmagában vesz részt az önkormányzati választásokon, hanem két másik politikai erővel is megállapodást kötött." - mondta, majd aláírták a megállapodást az MSZP irodában.

A várost és a polgárokat tartják szem előtt

Ipkovich György polgármesterjelölt a három politikai párt illetve a Szolidaritás Mozgalomnak jelöltje lesz, de más civilszervezetek/jelölőszervezetek is őt támogatják. Ipkovich megköszönte a támogatást, majd megjegyezte: Örülök, hogy a különböző politikai erők a város jobbítására, fejlesztésére és szebbé tételére össze tudnak fogni lokálpatrióta módon, nélkülözve a pártpolitikai szempontokat.

Ipkovich György lesz a polgármesterjelölt
fotó: Vágvölgyi Bálint

Ipkovich azt is elmondta, hogy a pártok és szervezetek nem újak egymásnak, dolgoztak már együtt, ez a kapcsolat felhőtlen és gyümölcsöző. Reméli, hogy beválik az a bizodalom, amiben bízva ezt a megállapodást aláírták.

Lokálpatrióta szövetség a szombathelyiekért

Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció Vas megye 1-es választókerületi elnöke szerint nem voltak viták a megállapodás aláírásával kapcsolatban, ugyanis mára már mindenki félre tudta tolni az egyéni érdekeket és belátni, hogy első sorban most a város és az itt élő polgárok a jövőjét, boldogulását vették figyelembe, októberben az lesz a tét.

Szuhai Viktor szerint a szombathelyiek jövője a tét
fotó: Vágvölgyi Bálint

Koroknyai Sándor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja Vas megye 1-es választókerületi elnöke és a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület szombathelyi csoportvezetője is erről, a város érdekeit szem előtt tartó hozzáállásról beszélt. Kiragadott egy példát is a programjukból: "Szombathelyen nem lehet egyetlen egy éhező gyerek sem az utcán. Ez is egy fő megegyezésünk." - emelte ki a Szent Márton Szociális Programjuk egy pontját.

Koroknyai Sándor a szociális problémákról beszélt
fotó: Vágvölgyi Bálint

Az együttműködő politikai erők egyébként hétfőn mutatják be a 14 jelöltjüket.

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jokkmokk: * t*r*ny* k*ny*r *z *gy*tl*n m*n*s*g* t*rm*k * m*gy*b*n...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
TheOldBarbers: V*ssz**ln* m*s n*v*v*l, *rc*v*l.... M*dd*g l*h*t *zz*l *lj*tn*?...
Valakit nagyon zavart, hogy a szombathelyieket nem dühíti Brüsszel
Cseh Katka: *z *g*sz c*kk *ly*n g*gy* m*nt * h*zz*sz*l*s*k. Sz*n*lm*s *s l*b...
Valakit nagyon zavart, hogy a szombathelyieket nem dühíti Brüsszel
belabo: M*rd*ch ny*m*z* *s *zt t*tt* v*ln*. 120 *vv*l *z*l*tt....
Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott kormányzati plakátról Pécsen
miki1950 : M*ndj*k n*m r*k*s* t*l*lt* k*. * g**bb*ls* gy*k*rl*t h*t*k*ny*b...
Valakit nagyon zavart, hogy a szombathelyieket nem dühíti Brüsszel