NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Savaria Karnevál 2008

A tökös menyasszony és a hódolói – Könnyed nyáresti karneválszínház Szombathelyen

Szerelmes férfiak és féltékeny asszonyok cselszövéseinek ad otthont a Megyeháza udvara az elkövetkezendő héten. Clizia, a titokzatos szépség mindent a feje tetejére állít. És hogy ne unatkozzunk, a bonyodalomhoz hozzájön még egy kis családi viszály, valamint két bábuként mozgatható ügyefogyott szolga is.

„Óh nyári est, mely forrón fűti vérünk” – hangzanak fel a megyeháza udvarán az idei karneválszínházi produkció első mondatai. Botos Éva mikrofont ragadva dalol, háta mögött a Homo Ludens Zenés Színpad tagjai asszisztálnak a mókához. A vígjáték alatt néhány tánccal kísért betétdallal rágják a szánkba a könnyed nyáresti komédia tanulságait.

Mert hát ne számítsunk nagy mélységekre. Egy karneváli darabnak nem is az a feladata, hogy elgondolkodtasson. A cél a szórakozás. Legyen instant, egy kis forró vízzel hígítható, azonnal fogyasztható, könnyen emészthető finomság. Aki nem számít másra, az nem csalódik. Na és persze ne hagyjuk le az egészről a tejszínhabot, a nagy neveket sem, melyek biztos sikert hoznak egy vidéki színházi produktumnak.

Idén a hab Jordán Tamástól, Molnár Piroskától, Hollósi Frigyestől, Szabó Győzőtől, Greifen stein Jánostól, Rezes Judittól és Horgas Ádámtól lesz igazán krémes. Na de lássuk az alapkonfliktust!

Komoly témánk lesz a szerelem…

A darab „ostoba vagy szerelmes embereket ábrázol” – mondja a prológusban Bezerédi Zoltán rendező a publikumhoz szólva. Mi pedig már mosolygunk magunkban: mintha lenne különbség…

A szerelem tárgya, minden bonyodalom okozója nem más, mint a titokzatos, gyönyörűséges Clizia, aki a család nevelt lánya, és az évek során oly csodálatos szépséggé cseperedik, hogy beleszeret apa és fia egyaránt. Elindul hát érte a versengés. A ház ura, azaz Jordán Tamás, szolgálójához (Szabó Győző) akarja adni nevelt lányát. Miért? A jól kifundált terv lényege az, hogy a nászéjszakán az általa választott vőlegény majd a kezére játszik, így a lámpa leoltása után ő bújik majd az ifjú helyett az ágyba.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Ddd911: *ng*m *s m*gk*rd*zh*tt*k v*ln*. N*m t*d *nny*t *szt*n* h*gy b*cs...
Az embereket nem a korrupció, hanem a saját anyagi helyzetük érdekli
kommentolvasó: Gy*rcs*ny F*r*nc m*n*szt*r*ln*k v*s*rn*p t*l*f*n*n b*sz*lt N*c*l...
Orbán Viktor felhívta Donald Trumpot, és ez hír a közmédiában
kommentolvasó: *z *rd*k sz*bj*kt*v *ld*l*, n*m p*d*g *z *bj*kt*v m*t*v*lj* * v*...
Az embereket nem a korrupció, hanem a saját anyagi helyzetük érdekli
eheti: *r*l*k h*gy v*gr* *z *ll*nz*k* k*z*s j*l*lt k*m*zd*l * D*m*s-*s ...
Márki-Zay Péterrel és Czeglédy Csabával találkozhat szombat reggel a szombathelyi vásárcsarnoknál
iszek: *z *mb*r*k*t * s*j*t zs*b*k *rd*kl*,n*m * k*rr*pc**. J*. T*l* *...
Az embereket nem a korrupció, hanem a saját anyagi helyzetük érdekli