NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Vasi hátborzongások, avagy toplistás szellemjárta helyek Vas megyében

Ha paranormális jelenségekre vágyunk, nem kell messzire mennünk, hisz két olyan hellyel is büszkélkedhetünk, ahol garantált a hideglelés.

Kísértet járta kastélyok, rejtélyes történetek, elhagyott romos épületek, és a többi – minderre csak vállat vonunk, ha mondjuk Skóciáról van szó. De mi a helyzet, ha tőlünk alig néhány kilométerre kopognak a szellemek? Ugyanis, ha másban nem is, de ebben élenjárók vagyunk. Többen is vállalkoztak már a nemes feladatra, hogy összegyűjtsék Magyarország hátborzongató helyeit és legtöbbször mi is szerepeltünk a top 10-ben. Legutóbb az itthon.blog.hu tisztelte meg megyénket egy kilencedik és egy ötödik helyezéssel.

Ó-Ebergényi Kastély

Jó néhány évvel ezelőtt egy fárasztó biciklitúra után kész felüdülés volt az Ó-Ebergényi Kastély előtt leparkolni, hogy egy kis séta közben megismerjük a történelem eme darabját. Ekkor még boldog tudatlanságomban néztem a zord falakat – utólag pedig hihetetlenül tudom értékelni, hogy a szellemek nem akkor döntöttek úgy, hogy elindulnak a napi suhogásukra. A kastély története régre nyúlik vissza, nem úgy, mint a bizarr sztorik, amik a helyet övezik.

Történt ugyanis nemrégiben, hogy egy kiállítást rendeztek a kastélyban, és az eseményről készült képeken furcsa dolgok jelentek meg. Egészen pontosan ismeretlen arcok és alakok, amelyek nagy valószínűséggel nem hús-vér emberekhez tartoznak. Ez volt az első megörökített eset, az viszont már többször előfordult, hogy beazonosíthatatlan zajokat, csoszogást vagy éppen sikolyszerű hangokat hallottak az épületen belül. A vasszécsenyi kísértetek ezzel egy kilencedik helyet hoztak össze.

Szalafői laktanya

Sokunknak már ez is éppen elég, de akkor mi kellhet az ötödik helyhez? - kérdezzük jogosan. A szalafői lombok közül romos falak kandikálnak ki. Első ránézésre inkább tűnhet érdekesnek, mint félelmetesnek. Nem ez volt a helyzet azonban, amikor pár éve felelőtlenül rábólintottam egy ’Nézzük meg a laktanyát a határ mellett! Durván jó!’ típusú meghívásra. Az első lépések után szívem szerint hazáig futottam volna. Szellemmel ugyan ott sem találkoztam, pedig elvileg az sem lehetetlen. A laktanya nagyjából 20 éve áll üresen, nyílt aknáival és omladozó falaival. A belépéshez engedély nem kell, csak egy jó adag mersz és kíváncsiság – a lehetőség pedig mindenkinek adott.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *kk*r l*nn* *g*z*d, h* *gy*bk*nt (*rb*n t*rv*ny*l*g) b*zt*s*tv* ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
miki1950 : * k*v*t*l*k *gy*k*, h*gy *gy*t*rt*k. V*l*b*n, n*m v*l*tl*n*l r*...
Zacher továbbra is hordja a maszkot
miki1950 : S**tn*k *n, h* n*m l*nn* r*g*sztr*c**h*z k*tv*. *gy s*jn* t*rgyt...
Sietni kell az oltásokkal: augusztusra végigfertőzi Európát a delta mutáns
miki1950 : M*nd*gy k* v*tt* m*g, l*ny*g, h*gy *j*ts* f*l m**l*bb *s m*k*dt*...
Az ország egyik leggazdagabb embere vette meg a Savaria Szállót
miki1950 : M*jdn*m s*k*r*lt v*g*gn*zn*m * k*zv*t*t*st, *s * l*t*tt*k *l*pj*...
Új cég buszai járnak majd Szombathelyen, összevonták az Agorát és a Médiaközpontot, mehet a stadion államosítása