NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

2015-ben ismét Live Earth a bolygó megmentéséért - még az Antarktiszon is lesz koncert

A Pharrell Williams és Al Gore páros nem mindennapi, de a program sem lesz az – több órás koncertek hét kontinensen a globális felmelegedés ellen.

Pharrell Williams popénekes nevét talán többen ismerik, mint Al Gore volt amerikai alelnökét, de a duó, amit alkotnak felejthetetlen lesz, az biztos. Ők ugyanis a fő szervezői annak a világméretű kampánynak, amitől június 18-án hét kontinens is zeng majd. És mindez miért? Mert sajnos a klímaváltozás egyre nagyobb gondot jelent számunkra, és ahogy több fórumon is elhangzott már, 2014 volt az eddigi legmelegebb év a mérések kezdete óta– és az eredmények nem kecsegtetnek túl sok jóval.

Al Gore és Pharrell Williams
fotó: www.theguardian.com

A svájci Davosban folyó Világgazdasági Fórumon közölte Gore a terveket. Így csatlakozott hozzájuk a producer, Kevin Wall. Az ő nevéhez köthető az előző, 2007-es Live Earth, ami nem maradt visszhang nélkül és olyan sztárok csatlakoztak, mint Bon Jovi, a Metallica vagy Alicia Keys. Pharrell Williams egyelőre még nem árulta el, hogy kik lesznek a fellépők, de az nyilvánvaló, hogy szívügyének tekinti a klímaváltozást elleni harcot és szeretné, ha mindenki tisztában lenne a probléma súlyával.

Úgy tervezik, hogy minden koncert körülbelül négy-hat óra hosszú lesz – fellépők tucatja hét kontinensen (még az Antarktiszon is), amit a becslések szerint két milliárd ember követ majd akár élőben, akár a televízióban.

A zene ereje egyedülálló, mert szöveg nélkül is határtalan lehetőségeket rejt, és Pharrell ezt az erőt fogja használni. És amikor a zene még egy fontos üzenetet is hordoz – akkor érhetsz el igazi változásokat.-

nyilatkozta Wall a TheGuardian -nek.

Red Hot Chili Peppers a 2007-es rendezvényen
fotó: www.vimeo.com

De mivel segít a rengeteg koncert és miért változna ettől bármi a világban, azon túl, hogy talán rádöbbent minket, éljünk kicsit tudatosabban és óvjuk, amink van? Nos, a résztvevők jelenlétükkel beleegyeznek, hogy aktív résztvevői lesznek a harcnak. Segítenek csökkenteni a károsanyag-kibocsájtást, saját környezetükben tesznek azért, hogy kevesebb energia fogyjon, szorgalmazzák a megújuló energiaforrások használatát a szénnel és az olajjal szemben, vagy éppen facsemeték ültetésével dolgoznak majd azért, hogy még a következő generáció tagjai is lássanak erdőket.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kisokos: *z*rt *nn*k *s *t*n* l*h*tn* n*zn*, M* k*r*l *gy gy*gysz*rb*n 7...
Megkapja-e Noel az állami támogatást a 700 milliós gyógyszerre?
butamami: K*z*rtn*k t*rt*m, h*gy * N*mz*tb*zt*ns*gn*l *ly*n b*lf*sz*k d*lg...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Paulus_Maior: "H* m*gny*rt*, h*dd v*gy*, T*lj*k b*nn* *r*m*..."...
Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
repce: B*t*m*m* "*dd*g s*m t*rt*tt*m Cs*b*t *gy n*gy *szn*k, d* *zt...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Fater: N*m s*rt*m m*g * f*rg*k*t *zz*l, h*gy *k*t l*f*rg*z*m....
Együtt sopánkodik a koncertek miatt Majka és Szijjártó Péter