NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

(X)

Új étterem nyílt Szombathelyen!

Na jó, nem is új, de hogy a Claudiust megéri újra felfedezni, az biztos!

Megmondom őszintén, amikor felmerült, hogy cikket írjunk a Claudiusról, vegyes érzések kavarogtak bennem. Helyieknek egy helyi szállodáról? Miért lehet az érdekes? Aztán amikor elmentem, megvilágosodtam. Pillanatok alatt megértettem, miért óriási baj, hogy az itteniekben csak ritkán merül fel, esküvőkön kívül máskor is nagyszerű élmény lehet itt eltölteni pár órát.

Hotel Claudius
fotó: Vágvölgyi Bálint

Már az ajtón belépve azonnal szemet szúrt a jobbra lévő kis drinkbár, aminek itt a Csótó mellett kivételes hangulata van. A sokéves fotelek még abból a korból származtak, amikor nem spórolták ki az anyagot belőlük, amikor még nem neked kellett otthon összeszerelni a széket, hogy később azon izgulhass, ha átjönnek a barátaid, vajon melyik alatt esik össze. Nem, ezek itt masszív kényelmesek fotelek, amelyekben csak a partneredre vagy a barátaidra koncentrálhatsz.

Mert a vezetőség nem titkolt szándéka, hogy újra megtöltse élettel ezt a kis sarkot. Azt mondják - és ezzel, ha akarnánk se tudnánk vitatkozni -, ez tökéletes lehet egy üzleti megbeszélésre vagy akár diákoknak délutánonként tanulni. Pont azért mert csendes, nyugi van, kényelmes kis kuckós. Persze azonnal felmerült bennünk a kérdés, hogy egy szálloda drinkbárja nem épp diákbarát árakkal dolgozik többnyire, miből fizetik majd ki a fiatalok az italokat?!

Ingyen kávé a törzsvendégeknek

Kulcsár Edit, a szálloda pár hete kinevezett vezetője azonban hamar megnyugtatott:

Egy üdítő vagy egy kávé nincs háromszáz forint, ráadásul utóbbit a világhírű Pellinitől kapjuk, így az ízre sem lehet panasza senkinek. Ennyiért még a belvárosban sem nagyon lehet megkávézni. Ráadásul, a helyi diákoknak és a pedagógusoknak adunk még ebből az árból is tíz százalék kedvezményt. És van törzsvásárlói kedvezményünk is, minden tizenegyedik kávé vagy forró csoki ingyen van.

Hotel Claudius
fotó: Vágvölgyi Bálint

Jó hír lehet, hogy múlt héten megnyitottuk a cukrászdánkat is. Egyelőre Győrből a Mathiasból hozatjuk a sütiket, amelyek mindig frissek természetesen.

Ami még nagy előnyük a városban lévő helyekkel szemben, hogy ez lényegében 0-24 óráig nyitva van, vagyis bármikor betérhetünk, akár éjjel is egy-egy italra.

De persze nem csak ez a része figyelemre méltó a négycsillagos hotelnek, az étteremről is érdemes említést tenni!

Ez a hely nem csak papíron első osztályú. A szakácsok folyamatosan igen jó árérték arány mellett nagyon magas minőségben dolgoznak. Aki kinyitja az étlapunkat, láthatja, hogy vannak benne abszolút férfias ételek is, vannak ínyencségek, de a gyerekek kedvencei is megtalálhatóak. Gondoltunk még a diétázókra vagy például a cukorbetegekre is.

Kiváló hely fiataloknak

Az étterem egyébként normális esetben este 10-ig elérhető, de már kisebb társaságok kedvéért is szívesen nyitva tartják tovább a konyhát. De remek választás lehet egy hétvégi családi ebéd alkalmával is a Claudius, ráadásul nem csak hogy ingyenes, de őrzött parkoló is tartozik hozzá.

Hotel Claudius
fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem titkolt cél még, hogy a fiatalokat is idecsábítsák. A különböző különtermek tökéletesek legény- vagy lánybúcsúkra, de ha csak kisebb baráti társaságok térnének be iszogatni egyet buli előtt, azt is gond nélkül megtehetik. Hely is van hozzá, és az alkalmazottak is értik a dolgukat. De esküvőket vagy több mint háromszáz fős céges rendezvényeket is flottul le tudnak rendezni.

Hotel Claudius
fotó: Vágvölgyi Bálint

Végül ejtsünk pár szót a szobákról is! A hotelnek 97 van ebből, ezek közül a legtöbb a sima, jól megszokott standard kétágyas, de vannak négyszemélyes apartmanok, sőt az ínyenceknek ebből választhatnak VIP felszerelésűt is. Ráadásul folyamatosak a felújítások, de ezek nem zavarják a vendégeket.

Szóval, ha ránk hallgatnak, újra felfedezik maguknak a Claudiust. Nem fognak csalódni!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*t*l*z*tt h*lyz*tb*n v*gy, d* *z*rt n*m *r*gy*ll*k. H*zz*m m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
miki1950 : N*m t*dt*d? M*r *k *s l*m*ndt*k r*l*. L* v*gy m*r*dv*! ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: J*, * n*p*kb*n b*cs*ng*t*tt v*l*m* f*d*sz*s *gyn*k. *lh*jt*tt*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: *z *p*l**dd*l m*ly*n * v*sz*ny*d, *tl*g*s*n? ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: M*nd*n b*z*nny*l * k*n** *t*s*kk*l m*r m*g v*n * j* k*pcs*l*t, m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt