NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

79 millió forintnyi büntetést szabott ki eddig Kövér László

Leginkább ellenzéki képviselők kapták.

A Népszava szerint összesen 5,7 millió forintnyi fizetéstől fosztották meg Jakab Pétert ebben a parlamenti ciklusban. Kövér László házelnök ugyanis több mint 4,4 millió forintra büntette a Jobbik elnökét a héten, miután egy zsák krumplit próbált Orbán Viktor miniszterelnöknek adni az Országgyűlésben. Ezzel Jakab lett a legjobban büntetett parlamenti képviselő, megelőzve a 2,5 millió forintnál járó párbeszédes Tordai Bencét.

Jakab Péter krumplit akar adni Orbán Viktornak
fotó: Jobbik

A képviselőnek a büntetést a fizetéséből vonják le, így a szabályok szerint egy ideig csak minimálbérnyi juttatást kaphat Jakab. A Népszava felidézi, hogy a pénzbüntetések a fideszes parlamenti többség által elfogadott "lex Hadházy" életbe lépése óta emelkedtek meg drasztikusan. Ez volt a válasz arra, hogy Hadházy Ákos független képviselő az önkormányzati választások után a parlamenti pulpituson felszólaló Orbán Viktor elé tartott táblákat, egyebek mellett „muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” felirattal.

hadházy táblája
fotó: civilhetes.net

A pénzbüntetéseket a legsúlyosabb esetekben kiszabható egy hónapos fizetésmegvonásról hat hónapra emelték. A 24.hu korábbi közérdekű adatkérése és a Népszava idei évre vonatkozó számításai alapján 2010 óta összesen 79 millió forintnyi büntetés szabtak ki képviselőkre, elsősorban ellenzéki politikusokra, ugyanis ennek az összegnek mindössze 0,56 százalékát kellett a kormánypártiaknak befizetniük. - összegzi az atv.hu .

Hozzászólások (24)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról