NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2013

Borlovagok bálja, hagyományőrző téltemetés, Jégkarnevál

Még mindig van a tarsolyunkban báli beszámoló. A télűzést ezúttal sámándob, jóféle borok és majdnem teljesen csupasz jégkorisok végezték. Képek, videók.

Borlovagok bálja

A Hotel Claudiusban jóféle borok társaságát élvezhették a borlovagok, de pálinka kóstolására is lehetőségük volt. Elegáns hölgyeket és urakat örökítettünk meg az asztaloknál.

Borlovagok Bálja - Hotel Claudius, 2013.
fotó: Tánczos Mihály

A retro ruhákban érkező táncosok és az énekes Hungária dalokat elevenített fel, de a műsor végén a közönség követelte a ráadást. Ekkor bátorkodott az énekes a táncparkettre hívni a lovagokat. Pár másodpercnyi tanácstalanság után érkezett a kérés: a jelvényeiket, láncaikat vegyék le. Ami ezután következett, az az előadót is meglepte. Pillanatok alatt megtelt a táncparkett és a borlovagok önfeledten csavarták fel a szőnyeget és mutatták meg, mi az a lábtörlés.

Táltos Hagyományőrző Télbúcsúztató

A Szent-Györgyi Albert Iskola éttermében jöttek össze a Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület tagjai és azok barátai, hogy családias hangulatban űzzék el a telet.

Táltos Hagyományőrző Télbúcsúztató Bál
fotó: Tánczos Mihály

Ottjártunkkor szemtanúi lehettünk asszonyverésnek, táltos dobolásnak, karikás ostor pattogtatásának, a citerazenekarról pedig éppen hogy lemaradtunk. Videónkban 1:46-tól meghallgatható, miért gondolták úgy a hagyományőrzők, hogy ilyenformán űzik a telet.

XXVI. Jégkarnevál

Ismét ingyen használhatták a jeget azok, akik jelmezben látogattak el a Szombathelyi Műjégpályán megrendezett Jégkarneválra. A lehetőséggel - a szokásoknak megfelelően - felnőttek is éltek, így igazi nyüzsgő, színes program kerekedett. A karnevál motorja a kezdetektől fogva az ország első és egyetlen jéglovagja, Varga Jenő volt. Ügyességi vetélkedők, játékok, bemutatók követték egymást, de már csak a jelmezes siklás kedvéért is érdemes volt ellátogatni a pályára.

XXVI. Jégkarnevál - Szombathely, 2013.
fotó: Tánczos Mihály

A hátborzongató meztelen korcsolyázás végén ismét megcsodálhattuk a hátúszást a jégen az extrém sportoló Százi jóvoltából. Videónkban a jelmezesek mellett ez a momentum is megtekinthető.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : Cs*k *gy*t*rt*n* t*d*k v*l*d. ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
Ddd911: *zt m*v*l t*d*d b*z*ny*t*n*? V*gy cs*k * l*v*g*b* b*sz*lsz. M**r...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
oszto: *gh*n, n*gy*n l*tsz*k. Sz*nv*n*l*s m*sh*r*kb*l *sh....
Istenes Bence a TV2-ről: „Bármit kérhettem volna, de nem akartam két Stop Soros!-reklám között szerepelni”
oszto: Sz*p *z * sz*r*k*t* h*b*r*....
Szputnyikosok és sinopharmosok: fény az alagút végén
oszto: N*s, n*h*ny *r*n b*l*l k*d*r*lt, h*gy v*gy *tg*nd*l*tl*n f*gy*l*...
A sitkei kápolna is feltűnt a Facebook apróhirdetései között