NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

5 Playboy-címlap, ami megváltoztatta a játékszabályokat

A legismertebb férfimagazin a napokban változtatta meg a saját játékszabályait, miszerint pucér nő többet nem kerülhet az oldalaikra. De nem ez az első eset, hogy egy kicsit felforgatták maguk körül a világot.

Marilyn Monroe 1953-as évakosztümös megjelenése a Playboyban kétségkívül hozzásegítette Amerikát meg közvetve a nyugati világot is a női bájakhoz való szabadosabb hozzáállás kialakításában - merészebb megfogalmazásban elindította a szexuális forradalmat. Több mint fél évszázaddal később pedig a magazin kijelentette, hogy a pucérkodásnak innentől vége. Scott Flanders vezérigazgató mindezt azzal magyarázta, hogy a saját úttörőségüknek estek áldozatul.

A csata meg lett nyerve: mára mindenki egy klikk távolságra van minden elképzelhető szexuális tevékenység ábrázolásától. Vagyis már ez vált ódivatúvá

- nyilatkozta. Igaza van: a paplan alatt zseblámpával lapozgatás izgalma az internet korában már a múlté.

Ebben a tekintetben a Playboy bizony megint forradalmár, mese nincs. Na, de nézzük meg, még milyen esetekben volt az fennállásának hatvanpár éve alatt!

Az első fekete címlapszépség

fotó: Playboy

Még a feketék polgárjogi mozgalmának frissen szerzett sebeit nyalogatta az Egyesült Államok, amikor a magazin nyitottságát bizonyítva először mutatott be címlapján színes bőrű modellt. Mindez 1971 októberében történt, és akkoriban tényleg merész dolognak számított, a bazár bezárását kockáztatták. De Darine Stern szépségét egyszerűen nem lehetett nem elismerni.


Kéz a bugyiban, az elképzelt moziban

fotó: Playboy

Bob Guccione magazinja, az 1969-ben először megjelent Penthouse lett az első jelentős riválisa a Playboynak, főleg, hogy emelte a tétet: sokkal kevésbé moralizálóbb és sokkal több mindent megmutató képekkel támadt. Hugh Hefner egyenesen Pubic Wars (nagyjából: Ágyékok Háborúja) névvel illette a két orgánum között elkezdődött harcot. Ezért 1975-ben Patricia Margot McClaint így ábrázolták, ahogy az feljebb látható, amolyan kesztyűfelvétel gyanánt. Ez annyira erős volt a Playboytól akkoriban, hogy a reklámfőnök közölte is Hefnerrel, hogy 40 millió dollárt veszíthetnek a vakmerőségükért - amit később a nyuszilányok pápája is elismert.


Cindy Crawford, mielőtt a szupermodellek modellje lett volna

fotó: Playboy

Kevesen tudják a világ legismertebb anyajegyének viselőjéről, hogy a legcsillogóbb kifutók előtt színésznőaspiráns volt, a Michael J. Fox nevével fémjelzett 1987-es vígjátékban, a Dupla vagy Semmi ben tűnt fel, hogy aztán egy évre rá a Playboy címlapsztárjává lépjen elő. Herb Ritts celebfotós készítette róla a képeket, aki teljesen újraszabta a gondolkodást a meztelen képekről, a Crawfordról készült sorozatot ugyanis addig sosem látott művésziességgel építette fel.


Főiskolás pikantéria Pamela Andersonnal

fotó: Playboy

Ez az 1989-es címlap megint csak a Playboyra irányította a világ szemét. Miután felfedezték egy British Columbia Lions meccsen az óriáskijelzőn, amint egy Labatt sört reklámozó pólóban feszít, Pamela Andersont hamar felkérte az ominózus sörgyártó, hogy legyen a - khm, jóképességű - szóvivőjük. Ugyanebben az évben már a Playboy felkérésére fotózták, főiskolás szettecskében, ez a diákos vonal pedig ismét új utakat nyitott. Magának Andersonnak is, aki ezután többször szerepelt a lapban, mint bárki más.


Az idő, amikor még jobban akartuk Kim Kardashiant

fotó: Playboy

Mert mostanában ugye, inkább kevesebbet akarunk belőle, hiszen a rappermessiás Kanye Westnek "hála" borzasztóan sok irányból ömlik ránk. Na jó, ránk talán még nem is annyira, de az amerikaiak eléggé készen lehetnek tőle. Mindenesetre 2007-ben Kim még egy relatíve ismeretlen valaki volt, aki a Playboyjal mutatta meg annak a típusú celeblétnek a lényegét, amit úgy is hívhatnánk, hogy Arról Vagyok Híres, Hogy Híres Vagyok, Mert Egyébként Lószart Sem Tettem Le Az Asztalra . Előtte ritka volt az ilyesmi - kivéve talán Magyarországot.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *n * z*ch*rn*k k*ld*k t*z*z*r f*r*nt*t, h* m*gv*n * sz*ml*sz*m*,...
Zacher etikája
De casu diaboli: B*z*ny*t*n* * b*r*s*g*n k*ll. K*z*lt*m *gy t*nyt. M*gh*zz* t*bb...
Zacher etikája
miki1950 : *z *g*zg*t* t*rm*sz*t*s*n v*ssz*cs*n*lt* *z *szt*n*s m*m*l*kl*t*...
Répcelakon otthon maradt ma reggel a teljes tantestület, fegyelmit kapnak
miki1950 : *z *s*tb*n l*t*m, *z * t*ny *gy cs*pp*t s*m z*v*rj* *m*n*ns *szm...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : * k*rh*zb*n p*nzt *j*nl*tt*k. *h*. *zt t*l*n b*z*ny*t*n* *s k*n...
Zacher etikája