NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Hamis világmárkákat találtak szlovák kamionokban Vámosszabadinál

Két szlovák kamionban is találtak hamis árut a NAV munkatársai Győr-Moson-Sopron megyében. A 44.600 darab, 107 millió forint értékű kínai "világmárkát" lefoglalták.

Két esetben, összesen 107 millió forint értékben foglaltak le hamis ruházati termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vámosszabadinál, miután ellenőriztek egy Magyarországra tartó, szlovák rendszámú tehergépjárművet, amely egy Kínából érkező konténert szállított.

videó a lefoglalt áru ellenőrzéséről

A rakomány – okmányai szerint – ruházati termékeket tartalmazott. A tételes ellenőrzés során a pénzügyőrök a konténerben közel 1000 darab ETNIES védjeggyel ellátott gyermekruha-együttest és több, mint 4.600 darab La Martina védjeggyel és Transformers rajzfilmfigurával ellátott szabadidőruhát találtak. A tehergépjárműben szállított jogvédelem alatt álló, több mint 14 millió forint értékű ruházati terméket a versenytárs hozzájárulása nélkül akarták forgalomba hozni, illetve a rajzfilm-figurákkal ellátott szabadidőruhák után a jogdíjakat nem fizették meg.

A dobozok kínai hamisítványokat rejtettek
fotó: NAV / nyugat.hu

Később egy szintén hamis árukkal érkező szlovák kamiont állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ugyancsak Vámosszabadi térségében.

A tehergépjármű az okmányok szerint 717 karton gyűjtőárut szállított a Távol-Keletről Budapestre. A pénzügyőrök a tételes vizsgálat mellett döntöttek, amelynek során a konténerben az eredetire megtévesztően hasonlító, 10.600 db különféle márkájú (Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada, Giorgio Armani) védjegyes övcsatot, 15.000 darab Gucci és Guess védjegyes övcsatot, övet, táskát, karórát és telefontartó tokot, 14.000 darab Burberry védjegyes övcsatot és kendőt találtak, összesen 93 millió forint értékben. A NAV munkatársai a két esetben az összesen 107 millió forint értékű, 44.600 darab különféle márkajelzéssel ellátott, védjegyoltalom alatt álló hamis árut lefoglalták. Az ügyben a nyomozást – áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt - a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: B*z*ny*t*n* * b*r*s*g*n k*ll. K*z*lt*m *gy t*nyt. M*gh*zz* t*bb...
Zacher etikája
miki1950 : *z *g*zg*t* t*rm*sz*t*s*n v*ssz*cs*n*lt* *z *szt*n*s m*m*l*kl*t*...
Répcelakon otthon maradt ma reggel a teljes tantestület, fegyelmit kapnak
miki1950 : *z *s*tb*n l*t*m, *z * t*ny *gy cs*pp*t s*m z*v*rj* *m*n*ns *szm...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : * k*rh*zb*n p*nzt *j*nl*tt*k. *h*. *zt t*l*n b*z*ny*t*n* *s k*n...
Zacher etikája
miki1950 : Z*ch*r G*b*r Sz*b*d **r*p* p*dc*stj*b*n *lm*nd*tt *nt*rj*j* *s *...
Zacher etikája