NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

A Szolnok kiénekeltre a sajtot a Körmend szájából

Tíz ponttal is vezetett már a MJUS-Fortress Körmend a Szolnoki Olaj ellen, azonban a hazaiak szétestek, az Olaj pedig nem fáradt el és felülkerekedett a vasiak lélektani fölényén.

Dávid Gergely kosara nyitotta a fergeteges hangulatú Körmend – Szolnok rangadót. Gyors ritmusban kezdte meg a pontgyártást a hazai együttes, úgy tűnt, hogy remek csapatjátékával felülkerekedik a Szolnokon Sabáli Balázs legénysége. Az első negyedben csak Trotter tudott elfogadhatót nyújtani az Olajból.

A második negyedben aztán Ruják triplájával elhúzott tíz ponttal a Körmend. Időt kért Pór Péter edző, aztán valamelyest összeszedte magát a Szolnok, hiszen a negyed zárásakor már csak három pontos különbséget mutatott az eredményjelző.

Mjus körmend Kc - Szolnok Kc
fotó: Unger Tamás

A nagyszünetben a Szolnok rápihent, a Körmend pedig "rágörcsölt" a folytatásra. Legalábbis a harmadik negyed eleje ezt mutatta. A vasiak percekig képtelenek voltak pontot dobni a szoros védelemmel felálló Szolnoknak. Ugyan Ferencz triplája még adott némi tartást a csapatnak, de az Olaj így is nagyjából azt csinálta, amit akart.

Az utolsó etapban már csak a kapaszkodás jutott a Rába-partiaknak. 5-6 pontra meg tudta közelíteni riválisát a Körmend, de egyenlíteni vagy fordítani nem tudott. A végjátékban pedig már faultokkal operáltak Fodorék, de komolyabban zárkózni így sem tudtak. Végül egy jól induló mérkőzésen hagyta kiénekelni a sajtot a szájából a Körmend, és veszítette el négy meccs óta tartó veretlenségét.

Mjus körmend Kc - Szolnok Kc
fotó: Unger Tamás

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Az első félidő jó csapatjátéka után, a második játékrészben elegyéniesedtük a meccset. Nem szabadott volna megengednünk, hogy a Szolnok ránk erőltesse játékát, ám ez mégis bekövetkezett. Ennyi hibával nem lehet meccset nyerni.

Pór Péter, a Szolnok edzője: Tíz pontból visszajönni nagyon sok energiát igényel. Ám mégis bírtuk és a harmadik negyedben megállítottuk a Körmendet. Ebben a játékrészben mindig volt valaki, aki az adott pillanatban jó volt. Báder lepattanói, Horváth pontjai mind-mind kellettek a győzelemhez.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
Eltűnt egy kislány a Balatonban
demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik