NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A Fő téren, színpadon iktatják be az új polgármestert

A szombathelyi alakuló közgyűlés első három napirendi pontját a Városháza előtti téren tartják meg. Pódium biztos, legiosok lehet, sör és virsli pedig egészen biztos nem lesz. Az MSZP-SZTKE frakció tiltakozik.

A vasárnapi önkormányzati választások után nem tétlenkedik sokáig az újonnan megválasztott városvezetés. Az új grémium alakuló közgyűlését jövő héten csütörtökön, 18 órakor tartja, a helyszín azonban rendhagyó lesz.

Szeretnék ünnepélyessé tenni...

Arról, hogy mi történik majd pontosan, Lazáry Viktor fideszes önkormányzati képviselőt kérdeztük. - Az első 3 napirendi pontot, a polgármester-, és a képviselők eskütételét, valamint a választási eredmények kihirdetését a városháza előtti téren tarja meg a közgyűlés. Színpad, hangosítás biztosan lesz, de még a legiosok felbukkanására is van esély - mondta Lazáry Viktor. A politikus az alakuló közgyűlés pontos és részletes programjával kapcsolatban azt mondta: a hivatal jövő héten minden médiát értesíteni fog.

A szocialista frakció nem megy el

Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE (péntek délután megalakult frakciójának)vezetőjeként tiltakozását fejezte ki az alakuló közgyűlés "színpadiassá tétele" miatt.

- A frakció nevében tiltakozom az ellen, hogy a Fidesz beiktatási ceremóniát csináljon az alakuló közgyűlésből. Azt csak remélni tudjuk, hogy a hangosítás, a színpad és minden más költséget a Fidesz állja, és nem Szombathely városának kell rendeznie a számlát. Sem én, sem pedig a frakció nem fogunk ezen az eseményen résztvenni. Csütörtök este hat órakor a közgyűlési teremben fogunk ülni, és követve 20 év hagyományát, ott vesszük át a mandátumainkat. Bízunk abban, hogy jogaink gyakorlásában semmi nem fog minket megakadályozni - mondta Czeglédy.

A rendszerváltás óta tehát ez az első alkalom, hogy a képviselőket nagyközönség előtt iktatják be. Hogy hogyan sikerül majd, kiderül csütörtökön.

Hozzászólások (57)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *z m*nd *z*rt v*l*s*lt m*g m*rt * S*m* *s *d* j*rt *v*d*b* , b*n...
Napelemek és hőszivattyúk – Megújuló óvodák Szombathelyen
crankitup: N*l*d *s *lm*nt*k *tth*nr*l... ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: K* h*tt* v*ln*. *gy k*nny* l*sz *ls*lly*szt*n* *z *d*f*z*t*k p*n...
Már saját alapítványa is van Várkonyi Andreának
miki1950 : H* n*m b*n*d, k**g*sz*t*n*m. - * t*t*l*t*r**s *ll*m m*gt*r*mt*s...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: * gy*rt* cs*k *z*n v*n, h*gy m*n*l t*bb*t sp*r*lj*n. Pl. * vw k*...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen