NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ipkovich lemondott .... a társelnökségről

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke így tiltakozott az ellen, hogy ezután a megyei vezetők állnak majd a szervezet élére és ezt is pénzért teszik. Mint mondta, ez az egyik legnagyobb cáfolata az olcsóbb államapparátusi ígéretnek.

Tegnap tartotta soros ülését a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, ahol a grémium elfogadta az új szervezeti működési szabályzatot amely két pontban is gyökeresen változtatja meg a testület működését. A megyei jogú városok vezetői helyett ezután a megyei vezetők állnak majd a Tanács élére, ráadásul a szervezet tagjai - az eddigi társadalmi munka helyett - fizetést kapnak a tisztségek betöltéséért.

Dr. Ipkovich György a tanács lemondott társelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, tiltakozásként mondott le pozíciójáról, ugyanis a kormány azt ígérte, hogy olcsóbb, hatékonyabb közigazgatást fog bevezetni. Ez az intézkedés azonban ennek éles cáfolata.

- Én voltam egyébként az egyetlen polgármester a megyei jogú város vezetők közül, aki jelen volt a tanácskozáson. Sopron, Győr, Zalaegerszeg és Nagykanizsa első embere sem volt ott a tegnapi ülésen. (Mindannyian fideszes politikusok - szerk.) Én azt gondolom ők távollétükkel adtak hangot tiltakozásuknak. Ilyen még a Tanács eddigi történetében nem fordult elő, hogy pénzért vállaljon valaki szerepet és gondoskodjon egy térség fejlesztéséről. A másik kissé érdekes dolog az, hogy a megyei közgyűlés elnöke lesz ezentúl a Tanács elnöke is. Egy olyan személy, akit nem közvetlen a szavazók választanak meg. Arról nem is beszélve, hogy korábban én magam is felajánlottam a mostani megyei vezetőnek, Kovács Ferencnek a társelnöki pozíciót, akkor köszönte szépen, visszautasította. Ezek miatt döntöttem úgy, hogy lemondok az ott betöltött tisztségemről – szögezte le Ipkovich.

Ipkovich 2007-től látta el a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöki teendőit. Az elmúlt időszakot a térség fejlődése szempontjából pozitívnak és eredményesnek ítélte meg.

A Vas megyei közgyűlés elnöke délután kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy reagálni szeretne írásunkra. Mint mondta, a Fejlesztési Tanács tagjai ezután is társadalmi munkában végzik majd a dolgukat. Egyedül a háromfős felügyelő bizottság tagjai kapnak pénzt a munkájukért.

- Tegnap valóban határoztunk arról, hogy a Nyugat-Dunántúli Fejlesztési Tanács vezetését ezután a megyei közgyűlés elnökei fogják ellátni. Az elnöknek a már meglévő apparátusa fog segítséget nyújtani az ezzel kapcsolatos munkákban úgy, hogy senki nem kap ezért plusz pénzt. Az október 3-i önkormányzati választások után feláll egy bizottság, amely majd felügyeli a Fejlesztési Tanács működését. Ennek a bizottságnak a tagjai kapnak bruttó 30 ezer forintot, abban az esetben, ha nem politikusok – mondta Kovács Ferenc.


A Fidesz közleménye

A Fidesz Szombathelyi Szervezete megdöbbenve értesült arról, hogy dr. Ipkovich György, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere lemondott a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöki posztjáról.

Ezzel a lépésével dr. Ipkovich György a kampány részévé tett egy korábban a pártpolitikától távol tartott fejlesztésstratégiai ügyet, s kampányérdekeit fölérendelte Szombathely Megyei Jogú Város érdekeinek.

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács eddig pártpolitikától mentesen működött, a térség fejlesztését szolgálta, s dr. Ipkovich György most egyéni kampányérdekei miatt veszélyezteti ezt a helyzetet, éppen akkor, amikor Breznovits István személyében – aki a SZOVA Zrt. igazgatósági elnöke - hosszú idő után ismételten szombathelyi vezetője lett a Fejlesztési Tanács munkaszervezetének.

Dr. Puskás Tivadar, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje megválasztása esetén természetesen részt vesz a testület munkájában attól függetlenül, hogy abban milyen pozíciót fog betölteni.

Fidesz Szombathelyi Szervezete

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J* m*gl*t*s. N*k*m *s *z t*nt f*l. *gy n*z k* *gy m*nk*s*mb*r b...
A kommunisták bevették Grazot, és most mindenki a fejét vakarja
miki1950 : *ly*n s*mm*s *t*l*t*t *z*rt n*m m*nd*n*k, m*rt v*n n*h*ny j* d*l...
“Tiborcz Istvánnak üzenem, hogy európai közös elfogatóparancs van érvényben”
miki1950 : *bb*n * t*rt*n*tb*n n*m T*th Cs*b* * l*ny*g. T*th Cs*b*k m*nd*n ...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
Fater: H*t *m*nny* *lk*h*lt m*g*tt*m *l*t*mb*n *ssz*s*n, *tt*l n*m n*gy...
A szombathelyiek idén már nagyon szeretnének adventi vásározni
miki1950 : * c*kk *r*j* sz*b*dj*r* *ng*dt* * f*nt*z**j*t - m*ndj*k *z*rt *j...
Panaszkodunk szakadatlan, aztán kidobunk mindent, talán a jövőnket is