NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szombathelyi botrány folytatódik - a vállalkozó tagadja, hogy ő készítette volna a hangfelvételt

Az elhíresült szombathelyi hangfelvételen hallható vállalkozó, akit sikerült telefonon elérnie az MTI-nek, tagadja, hogy bármiféle hangfelvételt készített volna a Horváth Árpáddal folytatott beszélgetésükről. A férfi nem járult hozzá nevének közléséhez, és nem kívánt szólni a beszélgetés részleteiről sem, de azt elismerte, hogy beszélt Horváth Árpáddal, és tényleg voltak a birtokában műanyag ablakok, amelyeket el szeretett volna adni. A vállalkozó elmondta, olvasta azt a nyilatkozatot, amelyet Horváth Árpád ügyvédje útján juttatott el a sajtóhoz, az ügy tisztázása érdekében szerette volna a férfit telefonon elérni, de még nem járt sikerrel.

Horváth Árpád nyilatkozatában azt állította, hogy beszélgetésük alkalmával - amelyről állítása szerint a vállalkozó titokban készített hangfelvételt - a férfi hozta szóba Marton Zsolt és Szakály Gábor fideszes önkormányzati képviselők nevét, velük kapcsolatban korrupcióra utaló kérdéseket tett fel, amelyek valótlan és sértő megállapításaira tőle várt megerősítést.

Az MSZP szombathelyi szervezete pénteki közleményében Horváth Árpádot úgy említi, mint aki Marton és Szakály baráti köréhez tartozik, aki bútorokat hoz be Oberwartból a +Szakinak+, vagy éppen velük együtt plakátol".

A Népszava eddig két hangfelvételt hozott nyilvánosságra, mindkettőben arról esik szó, hogy a két szombathelyi fideszes városi képviselőnek "10 százalék jattot" kell fizetni önkormányzati épületeken végzett építőipari megbízások fejében.

Az ügyben az érintett képviselők rendőrségi feljelentést tettek, az MSZP az ügyészséghez fordult, a szombathelyi szocialista polgármester pedig belső vizsgálatot rendelt el.

(MTI)

Kapcsolódó

2010.09.17. 06:57

Dagad a szombathelyi korrupciós botrány - Nyilatkozott a hangfelvétel egyik szereplője

/ közélet 151 hsz. 3 kapcs. /
Újabb hangfelvételről ír a Népszava Online, ezen állítólag egy vállalkozó kér beajánlást Marton Zsolthoz és Szakály Gáborhoz. (Frissítve)

2010.09.17. 09:38

Fidesz-tized városunkban

/ közélet 7 hsz. /
"A mai nap délelőttjén vesztegetés alapos gyanúja miatt megtesszük feljelentésünket a városi ügyészségen. A feljelentés szövegét közleményünkkel nyilvánosságra is hozzuk." - olvasható a szocialisták közleményében.

2010.09.16. 10:09

Korrupciós botrány – 10 százalék Martonnak és Szakálynak? - Frissítve

/ közélet 119 hsz. 3 kapcs. /
Végigszáguldott az országos sajtón egy hangfelvétel, amelyen egy szombathelyi önkormányzati cég irodájában nyíltan közlik a pályázóval: ha nyerni akar, 10 százalék jár Marton és Szakály fideszes képviselőknek. Marton Zsolt, az MSZP és a Savaria Rehab-Team is közleményben reagált.

2010.08.08. 22:22

Minek egy ablakot kinyitni?! - Sötétség délben egy szombathelyi óvodában

/ közélet gal. 13 hsz. /
Tény, hogy a Benczúr óvodához nem illenek az új műanyag ablakok. Az is, hogy kevesebb lett a fény. De ki a felelős? A vezető óvónő, mint megbízó? Az önkormányzat, aki adta pénzt? Az alvállalkozó? Vagy a Savaria Rehab Team KFT?

Hozzászólások (42)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *z m*nd *z*rt v*l*s*lt m*g m*rt * S*m* *s *d* j*rt *v*d*b* , b*n...
Napelemek és hőszivattyúk – Megújuló óvodák Szombathelyen
crankitup: N*l*d *s *lm*nt*k *tth*nr*l... ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: K* h*tt* v*ln*. *gy k*nny* l*sz *ls*lly*szt*n* *z *d*f*z*t*k p*n...
Már saját alapítványa is van Várkonyi Andreának
miki1950 : H* n*m b*n*d, k**g*sz*t*n*m. - * t*t*l*t*r**s *ll*m m*gt*r*mt*s...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: * gy*rt* cs*k *z*n v*n, h*gy m*n*l t*bb*t sp*r*lj*n. Pl. * vw k*...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen