NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Fidesz-tized városunkban

"A mai nap délelőttjén vesztegetés alapos gyanúja miatt megtesszük feljelentésünket a városi ügyészségen. A feljelentés szövegét közleményünkkel nyilvánosságra is hozzuk." - olvasható a szocialisták közleményében.

A mai napon napvilágra került újabb hangfelvétellel egyértelművé vált, ami az elmúlt hónapokban sejthető volt, és ami tegnap már megerősítést kapott.

Marton Zsolt és Szakály Gábor elmúlt két évben hirtelen jött jóléte nem a véletlen és szorgalmas munkájuk eredménye. Amikor a baráti körükhöz tartozó személy is arról beszél, hogy nem kell aggódnia senkinek, hogy ők jattot kapnak a felújítási pénzekből, mivel nem az ő pénzük, hanem a városé, nem nehéz elképzelnünk, milyen magas szintre emelték a város vagyonának lenyúlását.

Elkeserítő, hogy a tisztességesen, évtizedek óta a városért dolgozó Savaria Rehab-team munkatársai mögé próbálnak elbújni, miközben az általuk odatett Veres Zoltán, aki központi figurája a Fidesz-tized beszedésének, eltűnik csütörtök reggel, nem megy be dolgozni. Míg a vezetőasszony külföldről siet haza, Veres vélhetően nem ment be kollégáival a városházára.

Döbbenetes, hogy városunkban városi képviselőket érintve elhangozhat olyan beszélgetés, amelyben két vállalkozó arról egyeztet, hogyan és milyen használt nyílászárókat lehet eladni a városi intézmények, önkormányzati lakások felújításához, és nem baj, mondja ezt a két vállalkozó, hogy Marton és Szakály 10%-ot kér, mert nem az ő pénzük, hanem a városé.

A hangfelvételen egyértelműen felismerhető Horváth Árpád hangja, aki Marton és Szakály baráti köréhez tartozik, aki bútorokat hoz be Oberwartból a „Szakinak”, vagy éppen velük együtt plakátol. Ebben az esetben talán még nyomravezetői díj kitűzésére sem lesz szükség…

Marton Zsolt és Szakály Gábor érdemtelenné váltak arra, hogy városunk képviselői legyenek, ezért – bár ez már csak formális – felszólítjuk őket, hogy mondjanak le képviselőtestületi tagságukról.

Felszólítjuk Ágh Pétert, a Fidesz városi szervezetének elnökét, döntse el, megérdemli-e városunk, hogy e két személy kompenzációs listáról önkormányzati képviselővé váljon október 3-át követően.

A mai nap délelőttjén vesztegetés alapos gyanúja miatt megtesszük feljelentésünket a városi ügyészségen. A feljelentés szövegét közleményünkkel nyilvánosságra is hozzuk.

Magyar Szocialista Párt Szombathelyi Szervezete

Tisztelt Szombathelyi Városi Ügyészség!

Alulírott NÉV (cím) a Btk. 250.§ bekezdésében meghatározott vesztegetés 250.§ (2). bekezdés szerint minősülő bűntettének, megalapozott gyanúja miatt

feljelentést teszek

ismeretlen tettes(ek) ellen az alábbiak szerint:

A mellékletként csatolt cikkekből értesültem, hogy a köztudottan Szombathely Város Képviselőtestületében tevékenykedő Marton Zsolt és Szakály Gábor FIDESZ – KDNP által támogatott képviselők a Savaria Rehab-Team Kft közreműködésével a helyi iskola-, és óvoda felújítási munkálatok elvégzésére kiírt pályázatokat jogszabálysértő módom folytatták le, azok nyerteseit előre meghatározták és a győztes pályázóktól pénzt „követeltek”.

A fent nevezett személyek már több éve tevékenykednek a képviselő testületben. Feladatkörükbe tartozik többek közt a városi pályázatok lebonyolítása is, ami magában foglalja befolyásukat a Európai Uniós, illetve az Állami pályázati pénzek megítélésének folyamatában is.

Információim szerint a Savaria Rehab-Team Kft, mint önkormányzati cég fővállalkozóként szerepel a kifogásolható ügyletekben. Építőipari tapasztalat hiányában a kft alvállalkozókat von be a folyamatba, akik a tényleges – jelen esetben felújítási - munkálatokat elvégzik.

Tudomásom szerint közreműködő Savaria Rehab-Team kft. sem ír ki közbeszerzést, pusztán versenyeztet. A pályázatot az nyeri, aki a legolcsóbb ajánlatot adja. A Savaria Rehab-team Kft. beszerzéssel, versenyeztetéssel foglalkozó munkatársát, Veres Zoltánt (lakhely).), tudtommal Marton Zsolt és Szakály Gábor kérésére vették fel oda. Nevezett személy állítólag csütörtöki nap, az első Népszava cikk megjelenésének napján, már be sem ment dolgozni.

Úgy tűnik, hogy a pályázati pénzek zavartalan szétosztását közbeszerzési pályáztatás kikerülésével érték el.

Marton Zsolt és Szakály Gábor – FIDESZ- KDNP képviselők - befolyásukkal és pozíciójukkal visszaélve befolyással bírnak a pályázatokból nyertesként kikerülő cégek kilétére. A nyertes cégektől a teljes pályázati összeg 10%-át kérik cserébe – derül ki a cikkekből.

A Btk. 137. § 1. pont g.) alpontja alapján a helyi önkormányzati testület tagja hivatalos személy.

Kérem a Tisztelt Szombathelyi Városi Ügyészséget, hogy a feljelentésben általam közölt személyes adatok zártan kezeléséről gondoskodni szíveskedjék.

Kérem a Tisztelt Szombathelyi Városi Ügyészséget, hogy amennyiben a fenti tényállás alapján akár az általam minősített, akár más bűncselekmény történt, úgy az elkövetők személyét felderíteni és felelősségre vonásuk iránt intézkedni szíveskedjék.

Kelt: Szombathely, 2010. szeptember 18.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * h*r*s*n sz*b*ds*gsz*r*t*, b*szk* m*gy*r n*p *d* s*lly*szth*t* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
mike74: M**rt *z n*m *nd*r*t* m*s ny*r*l*s**t t*t*kb* f*t*zn* ?? K*v*ncs...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
demoktatorovm: K*v*l* t*lj*s*tm*ny! Gr*t*l*l*k!...
Szinte berepültek a célba a gencsi BMX-esek
TheOldBarbers: T*d*m *n h*gy gy*rm*kk*r*nkb*n *gy h*l*m *lt*st k*pt*nk. K*sz*n...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is
TheOldBarbers: +1...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is