NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Herényi út, ha újra végigmegyek rajtad én…- Program-börze

Az oladi hangárban pénteken a magyar metál fenegyerekei, a Depressziósok zúznak, szombaton regionális Átjáró-parti, három megye legjobb amatőr-bandáival. Családi programnak medvehagyma-partit és Herényi virágesőt ajánlunk.

Depresszió Oladon

10. születésnapját ünneplő magyar rock-metal banda, a Depresszió a jeles évfordulót egy válogatás cd-vel (Nincs jobb kor: Best of 2000-2010) ünnepli. Szombathelyi fellépésük (Savaria Ifjúsági Centrum (SIC), április 23. péntek 18.00 órától) a jubileumi turné egyik utolsó állomása lesz. Így a fiúk biztosan beleadnak apait-anyait, a megjelenés minden fanatikusnak ajánlott. Vendég a Rubicon, a Hortobágy Hardcore Crew. (Belépő: 1800 Ft)

Élő muzsika vár péntek este a szombathelyi Malom Sörözőben is, ahol 21 órától Cserga és barátai koncerteznek.

Mulatós-pörgős partik Szombathelyen, szombat estére

Szombaton este a Szimfónia Kávézóban a Vidaotone játszik dub, jazz és funk ihlette kávéházi lötyögős tánczenéket.
Az egyetemisták barlangjában, az A-klubban Drum'n'bass night lesz, fellépők: Method Breakz és Heavybag.
A Romkertben „Axe Party Twist - Face to Face 8.” Fellépők: DJ Roland és DJ Flash. A belépő 1000 Ft, hölgyeknek éjfélig ingyenes.
A Cuba Caféban pedig nyitott kapuk éjszakája DJ Indiánnal vár. A belépés ingyenes.
Palace Cafe & Restaurantban pedig Cuba Libre party lesz.

A régiós zenei csörte fináléja

Az oladi hangárban szombat este folytatódik a régió könnyűzenei párbaja, az Átjáró 3, az Ifjúsági Amatőr Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivál. A regionális döntőn a Vas megyei döntő első három helyezettje, a Rith, az Anonymouse és a Galeri; Zalából a Jóindulat és a Petőfi Park; Fertőszentmiklósról a Humanoid; Sopronból a Passion Project. Vendég: az első ÁTJÁRÓ győztese, a szentgotthárdi Zaporozsec.

Anonymouse
fotó: Mészáros Zsolt

Virágos utak kilométer hosszan Herényben

Április 25-én vasárnap a herényi városrészben újfent kilométer hosszan virág- és dísznövénykertészetek, kézművesek, bor- és pálinkaházak versengenek majd kegyeinkért. S zombathely nyolcadik virágkertészeti búcsúja idén egynapos lesz , színes kulturális elemekkel fűszerezve.
A nagyszínpadon 10 órától estig a programözönben találkozhatunk a Szombathely Város Fúvószenekarával, a Krepp Tánccsoport és a West Dance Tánciskola modern táncműsorával, az „Acsádi karikásokkal” és a Gencsapáti Hulahopp formációval és hastánccsoportokkal. Koncertezik a Moldva Expressz, szórakoztat a Defekt Duó (Markos Zoltán és Rácz Mihály) és a HÍMES Együttes, valamint a kölyköket a délutánban Mutyi bohóc gyermekdiszkója várja, a napot pedig musicalekkel zárják.

fotó:

A virágúton jövet menet találkozhatunk a Karambolo Tambura Zenekarral, a Csendbontó Társulattal (Sorkifalud) – a Üstfoltozókkal (vásári komédia), a Herényi Magyarnóta-és népdalkörrel, a Szívhang Énekkarral, a Szív a Szívért Egyesület dalosaival, és a dr. Pesovár Ernő AMI néptánccsoportjával. Lesz ugráló légvár, pónilovagoltatás, állatsimogatás, kovácsoltvas bemutató, fafaragási lehetőség, vásári ételek, borudvar (bor-és pálinkakülönlegességekkel), foltvarró bemutató és kézműves foglalkoztató Itt most nem is szaporítjuk a szót, tessék ide kattintani a részletekért.

Medvehagyma-virágzás ünnepe Táplánszentkereszten

A Szombathelyhez közeli faluban a medvehagyma-kultusz köré szerveződik a vasárnap. 10 órától a művházban hagymás-programok özöne: medvehagyma vizsgálattal színesített ismeretterjesztések a gyógyító erejű növényről, főzési verseny, tikok és praktikák, közben pedig a Tápláni Gyöngyvirág Dalkör, a Szentpéterfai Tamburazenekar, és a Kemenesmagasi Citerazenekar szórakoztat.

Az Anima Eterna Szombathelyen

Hétfőn (26-án, 19.30-tól) a szombathelyi Bartók Teremben a belgiumi Anima Eterna koncertezik. Vezényel és közreműködik: Jos van Immerseel. Az Anima Eterna együttes 1985-ben még csak kis kamaraegyüttes, két évvel később már 17 fős barokk zenekar, majd 24 főre bővülve a bécsi klasszika műveinek értő tolmácsolójává vált Jos van Immerseel művészeti vezetése alatt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

eheti: H*t h*gy m*b*n * l*gn*gy*bb sz*rv*z*t *zt m*r m*nd*nk* t*dj*. ...
Jön az egyházi lakásügynökség
kovacs_ugynok: *z m*g h*gy * fr*ncb* l*h*t, h*gy * p*nzt*r*sl*r*nc * v*l*s *t*n...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
kovacs_ugynok: M*gy*r*l, h* m*r *tp*ssz*lt*k *nn*k * 2 str*m*n "*gyh*z*&#34...
Jön az egyházi lakásügynökség
kovacs_ugynok: F*l*l*t*t *gy*k s*m *d, K*h*rp*nt*k s*r**k*t, V*g*t v*t*k * r*...
Így vonultak a magyar szurkolók a Puskás Arénához
kovacs_ugynok: M* r*gg*l, 8 *l*tt * K*ss*th*n m*g*nt n*gy*t m*nt *z *fj. *lk*tm...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?