NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Megszűnhet a parkolási káosz a szombathelyi vasútállomás környékén

A Szova Zrt. tulajdonában lévő, évek óta üresen álló területet megnyitásával kívánja a város a környék parkolási gondjait ideiglenesen orvosolni. Tervek már vannak.

Évek óta probléma a szombathelyi vasútállomás körüli parkolás. Főleg az Intercityk érkezésekor, de az utóbbi időben már egy szimpla hétköznap is autók tucatjai állnak mindenfelé, nem csak a felfestett parkolóhelyeken, hanem a járdákon és a várakozni tilos táblák hatálya alatt is, mivel a környéken egyszerűen nincs elegendő pakolóhely.

Terepbejárás a Vasútállomás környékén
fotó: Horváth Balázs

Ugyanez a probléma a MÁV Rendelő környékén is, ahol szintén nem lehet parkolóhelyet találni. Szerdán délelőtt a város több vezetője, a Szova igazgatója és a sajtó körbejárták a környéket, ugyanis – ha ideiglenesen is -, de végre megoldódni látszik mindkét probléma.

Lekerülhet a lakat
fotó: Horváth Balázs

Évekkel ezelőtt a város – illetve a város tulajdonában lévő Szova Zrt. – megvásárolt egy hatalmas területet a Vasútállomás környékén, ahová a tervek szerint az új autóbusz-pályaudvar épülne. A tervekből azóta sem lett semmi, mert az összes eddigi potenciális befektető a gazdasági válságra hivatkozva kihátrált az ügyletből. A pályaudvart mindenképp meg kell építeni, mert a jelenlegi Ady téri és Éhen Gyula téri állomások rendkívül elavultak és túlzsúfoltak – mondta dr. Ipkovich György -, az is biztos, hogy a beruházás egy része ezen a korábban megvett területen fog elkészülni, már csak az a kérdés, hogy piaci befektetők segítségével, vagy pedig a város fogja megépíteni azt pályázati pénzekből.

Terepbejárás a Vasútállomás környékén
fotó: Horváth Balázs

Míg a politikusok ezen vitatkoznak, a pályázat kiírásával, elbíráslásával stb. foglalkoznak, a korábban mintegy egymilliárd forintért megvásárolt, és azóta kihasználatlanul álló terület egy részét most, átmenetileg parkolóvá nyilvánítanák. Az még nem dőlt el, hogy a megállás fizetős vagy ingyenes lesz, de ami a lényeg: a tervek szerint lesz parkolóhely a környéken, már csak a hatósági engedélyek beszerzésére van szükség, ami szerencsés esetben akár egy hónapon belül meg is történhet.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jobboldal: Sz*nj*t*k *z *g*sz! ...
Az Egyesült Államok alelnöke kiment a Pride-ra
jobboldal: 17 -*s! M*jdn*m *ls*rt*m m*g*m. D* m**rt k*ll *j*bb *lt*s *m*k*r...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
Katka: M*gt*n*lt*d * f*d*sz l*ck*t? ...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
miki1950 : V*l*b*n n*ncs*n*k *gysz*r* h*lyz*tb*n, d* n*m cs*d*, h*sz*n *ly*...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
Katka: M**rt n*m k*r*lt v*ssz* * k*t p*ng p*ng *szt*l? K* ny*lt* l*?...
Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget