NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

December 2-től 400 településen kénytelen csomagárat csökkenteni a Telekom

A Gazdasági Vesenyhivatal (GVH) nyomására kell változtatniuk a díjakon.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Magyar Telekom Nyrt. kötelezettségvállalását, amely szerint a Telekom 2019. december 2-től számos településen a jelenleg elérhetőnél olcsóbb, új – TV, internet- és telefonszolgáltatást is tartalmazó – úgynevezett triple-play csomagot kínál – írja a Napi.hu .

A GVH még 2017-ben indított versenyfelügyeleti eljárást a távközlési céggel szemben, mert az meglehetősen trükkösen árazta be fent említett csomagot.

A Flip triple-play olcsóbb volt azokon a településeken, ahol erős volt a konkurencia, és drágább, ahol nem volt versenynyomás.

Ez pedig felvetette a tisztességtelen magas árak gyanúját.

Most viszont a Telekom vállalta, hogy kedvezőbb árú csomagokat indít 406 településen.

Az előfizetők 6350 forintért, hagyományos ügyintézés esetén havi bruttó 6950 forintért férhetnek hozzá az alábbi szolgáltatásokhoz:

 • széles műsorkínálatot nyújtó televíziós csomag (139 csatorna, ebből 32 HD csatorna),
 • nagysebességű internetszolgáltatás (optikai hálózaton 150/50 Mbps maximális és 60/25 Mbps garantált le- és feltöltési sebesség, ED3 kábelhálózaton 150/5 Mbps maximális és 15/1 Mbps garantált le- és feltöltési sebesség),
 • vezetékes telefonszolgáltatás, amelynek keretében a belföldi vezetékes és mobil hálózatok 5 forintos kapcsolási díj mellett 5 forint/perces díjszabásért hívhatók.
 • Az érintett települések listája GVH dokumentumának a végén található.


  Frissítés:

  Cikkünk megjelenése után a Magyar Telekom sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amelyet változtatás nélkül közlünk:

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most lezárult eljárása során a Telekom törekedett arra, hogy az ügyfelek számára előnyös megoldást találjon és ajánljon fel. A GVH által elfogadott kötelezettségvállalás értelmében országszerte több mint 400 - jellemzően kis és közepes méretű – település optikával és bizonyos kábeles technológival lefedett területein válik jelentősen olcsóbbá a Telekom meghatározott otthoni internet, tv és telefon szolgáltatást egyben nyújtó csomagja. A Telekom célja, hogy országszerte minél több háztartás és vállalkozás számára tegye elérhetővé a szupergyors internetet, az intenzív optikai és kábeles fejlesztésekkel párhuzamosan ajánlatait is úgy állítja össze, hogy egyre többet értéket kínáljon csomagjaiban.

  A Gazdasági Versenyhivatal határozata nem állapított meg jogsértést.

  Hozzászólások (1)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  marko1968: *g*n *h*l v*n h*ll*d*k*dv*r *d* *ngy*n l*r*kh*tj*k * h*lyb*l**k ...
  Kidobott autógumi az Uránia udvarban - Közben a város szélén küzdenek az illegális hulladéklerakókkal
  eheti: N*v*zz*k *t k*rm*n*tn*k. Sz*r*nt*m m*g *ll*m* t*m*g*t*st *s k*p...
  Március végén dőlhet el az idei Savaria Karnevál sorsa
  demoktatorovm: T*h*t *n, *k* 38 *v*s*n m*g*s v*rny*m*sb*n sz*nv*d*k *s *kt*v*n ...
  Tényleg komoly, átlépte a 15 ezret a járványban elhunytak száma
  iszek: N*m sz*l * pr*gr*m *z *kt*t*sr*l. V*n *ly*n k*z*p*sk*l*,*m*ly*k...
  Itt a Momentum Új Rendszerváltás programja
  komment: *n *zt g*nd*l*m *z *g*szr*l, h*gy *n *s sz*r*tn*k v*kc*n*t v*l*s...
  Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?