NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

+21, ide a +18 kevés lesz. A szadizmus szépsége

Adam Chilson szerint a művészet magáért beszél. Azt hiszem, ennél bölcsebben mi sem tudnánk jobban megfogalmazni Chilson képeinek lényegét

Az amerikai fotográfus a képi ábrázolás olyan széles skáláján mozog, hogy szó szerint leesik az állunk, ha két képét egymás mellé rakjuk. Hiszen a fotók egy része megdöbbent, elriaszt, majd a következő olyan lágy fényekkel ábrázolja a női testet, hogy szinte lehetetlennek érezzük, hogy ugyanaz a személy készítette őket.

Fények
fotó: fineartamerica.com

A reklámfotós, aki a műhelyben szikrákat vet a lányokra

Adam saját bevallása szerint gyakran dolgozik kereskedelmi projektekben is, de az igazi művészetet az jeleni számára, ha szabadon szárnyal a képzelet. Sőt a fantázia határait is feszegeti, a legelképesztőbb helyzetekben fotózza modelljeit.

Angyali tűzben
fotó: alexxiss.blog.ru

Ráadásul törekszik arra, hogy minél kevesebb utómunkával érje el a sok esetben elképesztő végeredményt. Méghozzá remek érzékkel, mert eléri vele azt a bizonyos rettegéssel, undorral vegyes kíváncsiságot, amivel aztán a képeit nézegetjük.

Drótok közé fonva
fotó: fineartamerica.com

Vissza a legősibb elemekhez: tűz és víz

A fotókon gyakori hatást fokozó elemek a tűz és a víz. Ez szabad asszociációra ad nekünk lehetőséget, elég csak arra gondolni, hogy akár a tűz, akár a víz tisztító és felszabadító erővel bír a különböző vallásokban.

A fotós maga, tisztítótűzben
fotó: deviantart.net

Gyakori témái a kiszolgáltatottság és a család egészen borzongató ábrázolása, amelyben mégis mindannyian megláthatjuk félelmeinket, továbbmegyek, akár a szépséget is. Ami abból a szempontból nem meglepő, hogy Adam kisportolt testű, arányos modellekkel dolgozik.

Családi portré
fotó: fineartamerica.com
Keresi azt a bizonyos pluszt, nyers erőt, ami nemcsak egy modellt, de személyiséget is takar. Ha kíváncsivá tettük és galériánk nem elégíti ki, kattintson ide , szubjektív válogatásunkon kívül garantáljuk, hogy talál még érdekességet!
A testmódosítás témája sem távoli tőle
fotó: fineartamerica.com

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot