NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Úgy tűnik, egyelőre mégsem törlik el az óraátállítást

2021-ben kellett volna utoljára átállítani az órát, de más dolgok most fontosabbak.

A jelek arra mutatnak, hogy hiába volt az idei év a határidő, az unió 2021-ben nem fogja eltörölni az évi kétszeri óraátállítást, egyelőre marad téli és a nyári időszámítás - írja a 24.hu . A lap szerint az egyik probléma, hogy az unió most a koronavírus-járvány megfékezésén munkálkodik, így nincs ideje ezzel a kérdéssel foglalkozni, másrészt pedig a tagállamok között nincs teljes konszenzus, miszerint a téli vagy a nyári időszámítás bevezetését támogatnák-e.

Az általuk megkérdezett politikusok szavai alapján valószínűnek tűnik, hogy az óraátállítás eltörlésének ügye kimondva vagy hallgatólagosan, de el lesz halasztva. Várhatóan akkor kerül ismét napirendre, ha a járványt sikerült legyőzni, de biztosat egyelőre senki nem tud.

A lap végül arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország ugyan a nyári időszámítás megtartását választaná, azonban a téli időszámítás véglegesítése lenne az előnyösebb, mivel ez a „természetes” idő: hazánk földrajzi elhelyezkedésén ugyanis a legmagasabb napállás a téli időszámítás szerint van legközelebb a délhez.

Mindenesetre most március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára állítjuk át az órákat, ezzel kezdetét veszi a nyári időszámítás, egy órával tovább lesz világos.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás