NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Ne csak nézd, lásd is! - 2011 legérdekesebb videói (II. rész)

Cápák között szivarozó illuzionista, emberi csúzli, bűnöző pingvinek. Az elmúlt év legjobbjaiból szemezgetünk.

Kiváló videók születtek ebben az évben is, és nem csak megszülettek, de fel is kerültek a megfelelő videomegosztókra. Akad köztük házi videó, profi stúdiós videó, tenger mélyén készült videó és hegy ormán forgatott videó, zenei videó és zene nélküli videó, a természet csodáit felvonultató videó, extrém sportos videó, extrém gyorsaságról tanúbizonyságot tévő és extrém módon belassított videó, skandináv videó, dél-afrikai videó, állatos videó, emberes videó, állati videó és zombis videó, ahány videó, annyiféle videó. Egyvalamiben tartoznak csak ugyanahhoz a csapathoz: mindegyikük végigsöpört a weben, és százezres-milliós nézettséget produkált.

Első cikkünk után most másodjára is válogatunk belőlük egy adagot. Jó mozizást!


Vacsorához öltözve

David Blaine illuzionista - akit a modern kor Hudinijaként is emlegetnek - nem először vetemedik valami vakmerő vadságra, és bizonyára nem is utoljára, hiszen erre épül a karrierje. Falaztatta már be magát jégtömbbe, lógott étlen-szomjan a Temze fölött másfél hónapig, idén pedig ruhában merült alá, hogy néhány cápa között gyújtson rá a szivarjára.


Flashmob Dubaj repülőterén

Az igazán jó reklámvideók a vírusvideók, amiket emberek tömegei maguktól osztanak tovább, annyira frappánsnak tartják őket, és így terjednek el rohamsebességgel a világban. A flashmobok általában jó eséllyel pályáznak arra, hogy "vírussá" váljanak, hiszen váratlan eseményről van szó, amin olyanok vesznek részt, akikről nem is gondolnánk, hiszen ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk - amint az az alábbi videóból is kiderül.


Energia, közlekedés, Vietnám

Az alábbi kisfilmet készítő Rob Whitworth saját bevallása szerint még soha, sehol nem látott ilyet: lenyűgözte Saigon pörgése, olyannyira, hogy 10 ezer képkockát szánt arra, hogy mindezt visszaadhassa. A végeredmény káprázatos.


Bűnöző hajlamú pingvinek

A BBC ismeretterjesztő sorozata, a Frozen Planet (Megfagyott bolygó) elképesztő képsorairól híres. Ezek közül való az Antarktisz fészeképítő pingvinjeit bemutató részlet, amiből kiderül, hogy egyik-másik szárnyas gondolkodás nélkül lerabolja saját fajtatársát, ha épp úgy hozza a sors. Márpedig úgy hozza.


Emberi csúzli, placcsanós nyár

Idén akadt olyan ruhagyártó (a Vooray), ami úgy gondolta, miért is próbálna maga körül hírt verni a szokásos extrémsportokkal - inkább kitalál egy újat! Több mint három és félmillióan klikkelés őket igazolta.


Engedd szabadjára az ujjaidat!

A Samsung sem bízta a megbízhatatlan véletlenre 2011-es kampányát, és egy perc 47 másodpercben mesélte el, mihez lehet kezdeni új, érintőképernyős Galaxy mobileszközével. Hogy ők állnak a filmecske mögött, az persze jó szokás szerint csak a legvégén derül ki - ilyen egy fasza reklámfilm -, azonban minden, ami előtte van, elképesztő ujjakrobatika. Úgy tippeljük, hogy a főszereplő ezután nem szenvedett hiányt megkeresésekben a gyengébbik nem képviselői felől.


....de akkor már a lábaidat is!

Ha Marquese Scott táncos ezek után nem kap egy konténernyi állásajánlatot, akkor semmi után. Eddig a pillanatig közel 24 millióan nézték meg ezt az őrületet, amiben egy szem technikai trükk sincs, csak a zene és az ember.


A kelet-londoni stílus száz éve, másfél percbe sűrítve

Ennek kapcsán igazából nem is kell belemenni a hozsannázásba, a videó önmagát élteti, annyira jó: 1911-től 2011-ig bemutatja angolék ruházkodási-táncolási-zenei kvalitásait. Annyit azért jegyezzünk meg róla: irgalmatlan nagy munka lehetett elkészíteni.


Szomorú világ

"Itt vagyunk mi, a legértelmesebb faj, ami valaha élt... Szóval hogy van az, hogy mégis képesek vagyunk elpusztítani az egyetlen bolygót, ami a miénk?" - olvasható a bevezető felirat az alábbi videó elején. És ez egyben összefoglalja a következő letaglózó képsorokat is.


Nyolc óra Brooklynban

Hogy ennyi idő alatt mi mindent lehet rögzíteni New York egyik legkarakteresebb kerületében? Sok mindent, és ha ebből a sokmindenből kiválogatjuk a legszebb jeleneteket, majd lelassítjuk őket, amennyire csak lehet, akkor megkapjuk a leszűrt esszenciát, és már repülnénk is oda, hogy mindezt élőben is megtapasztaljuk.


Egy lelkes videópárti, Luc Bergeron ennél többet is összegereblyézett. Aki szeretne az ünnepek között további agyonlájkolt videókat nézni, az kattintson ide , mert van még belőlük bőven.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h* m*st f*d*sz*s l*nn*k, m*nd*nh*l * l*gsz*r*bb j*l*lt*k*t b*sz*...
Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson?
zuckerpopo: * r*k*s sz*r t* v*gy, p*k*lj *s h*zz k*l*tr* - *nny*...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Paulus_Maior: *z*k * sz*l*k t*dv*, t*d*tl*n*l * k*ny*lm*s*bb *t*t v*l*szt*tt*k...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház
dredd biró: S*kb* k*r*lt *z *z *r*m *z *mb*r*k *d*j*b*l. *bb*l * p*nzb*l h*s...
A szombathelyi városházán köszöntötték Falco kupagyőztes csapatát
lojalista: N*s b*r*t*k*lh*t*,h*gy * K*rm*nd* K*lcs*y F*r*nc *lt*l*n*s *sk*l...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház