NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

200 rászoruló család kap idén tűzifát Szombathelyen

Idén 300 köbméter tűzifát osztanak ki.

Hosszú évek jó gyakorlatát folytatja idén is a szombathelyi önkormányzat: kályhakész tűzifát biztosít a szociálisan rászoruló szombathelyieknek. Azt, hogy ki számít rászorulónak, a szociális ellátórendszer tagjainak jelzése alapján a szombathelyi polgármesteri hivatal illetékes osztálya állapítja meg.

A tüzelőanyagot az elmúlt évekhez hasonlóan a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ajánlotta fel, de idén ősszel 150 m 3 fával egészítették ki a keretet, így ezúttal összesen 300 m 3 tűzifát osztanak ki.

fotó: Vass Péter Bexter

Az idei évben a tervek szerint 200 esetben, családonként 1,5 m 3 kályhakész tüzelőt szállítanak ki a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. A jogosultakkal a cég kollégái telefonon veszik fel a kapcsolatot, és egyeztetnek a kiszállítási időpontról. A cél az, hogy a kapacitásoknak megfelelően mindenki minél hamarabb megkapja a téli tüzelőjét.

Az összesen 300 m 3 darabolt, hasított, kályhakész fát a társaság közfoglalkoztatottjai dolgozzák fel és szállítják ki minden nap az önkormányzat által megadott címekre, ez pedig természetesen nem kerül semmibe a rászorultaknak.

fotó: Vass Péter Bexter

Azonban idén is lesz lehetőség arra, hogy várólista nélkül, jóval hamarabb hozzájussanak a rászorulók a tűzifához, ugyanis a helyszínen is átvehetik. Ezt viszont az időpontegyeztetéskor jelezni kell a FÉHE Kft. munkatársainak. A tűzifát egyébként a társaság által gyártott papír brikettekkel is kiegészítik, hogy ezzel is csökkentsék a nehéz sorsú emberek téli tüzelési költségeit.

Fontos megjegyezni, hogy a vírushelyzetre való tekintettel a megfelelő védelmi intézkedések betartásával szervezik meg a kiszállítást, az átvétel során pedig azoknak is maszkot kell viselniük és a megfelelő védőtávolságot is be kell tartaniuk, akik átveszik a tűzifát.

fotó: Vass Péter Bexter

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

duffs: *z h*gy *z *mp*rt t*rm*k*k *z **r* m**tt *lsz*llt*k *k*. D* m* m...
Elkerülhetetlen a hús drágulása
Rőzsike : N*m l*p m*g, h*gy dr*g*bb l*sz * v*nd*gl*t*sb*n m*nd*n. S*k*n *...
Ne lepődjön meg, ha drágább lesz a kinyitó terasz
fgzb: *z*rt cs*k m*gt*l*lj* * g*zsz*r*l* " *rl*ngj*t" * V*rk*n...
Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
osztomazeszt: M*st v*l*m* t*nyl*g *lk*zd*d*tt. S*kf*l* *p*l *gysz*rr* k*r*kp*r...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Katka: G*nd*k*zz, s*kk*l m*g*s*bb *l*tk*rt *rn*k m*g m*s *rsz*g*kb*n, n...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők