NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kövér László akasztásos beszéde

Amikor 2002-ben Kövér László először megmondta a tutit

A múlt hét részben Kövér homofób megjegyzéseiről szólt, de az első igazi botránya az „akasztófa-humora” volt. Anno a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra az erről szóló hangfelvételt.

2002-ben országszerte fórumokat tartott Kövér László, aki akkor épp a Fidesz-alelnöki pozícióját töltötte be.

A békéscsabai fóruma után " Eddig tartott a békés rendszerváltás? " - címmel sajttájékoztatót tartott Tóth Károly MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialista politikus állította, részt vett Kövér László szombati békéscsabai fórumán, ahol a Fidesz ügyvezető alelnöke Tóth szerint az olimpia kapcsán kijelentette:

Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat.

Majd hozzátette:

Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon.

Akasztófahumor Békéscsabán
fotó:

A sajtótájékoztatón elhangzottakat a Fidesz azonnal cáfolta. Az Indexen például ez volt olvasható:

Nem igaz, hogy Kövér László egy békéscsabai fórumon öngyilkosságot javasolt azoknak, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek

- tájékoztatták az Indexet a Fidesz sajtóosztályán. Ezt erősítette meg az MTI-hez eljuttatott közleményében a fideszes Végh László is. A képviselő szerint ő a fórumon végig Kövér László mellett ült,

az első szótól az utolsóig hallotta mit mondott, ellentétben Tóth Károllyal.

A dolog tehát épp holtpontra jutott, a békéscsabai fórumot követően a másnapi lapok közül egy sem idézte Kövér kijelentését. Állítólag készültek audiovizuális anyagok is a fórumról - ahogy más városokban is – ám ezeket az anyagokat senki sem bocsájtotta a nyilvánosság elé.

A kirobbant vita kapcsán lett jelentősége annak, hogy Kövér ominózus országjáró fórumainak egyike Szombathelyen zajlott. Kollégánk ott volt és tudósított is – beszámolva az öngyilkossági javaslatról is. Sőt. erről hangfelvételt is készített.

Ez hangzott el Szombathelyen:

(részlet a Szombathelyen március 14-én elhangzott Kövér beszédből)

...az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatunk a turizmus számára. Szóval (?) egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben) Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával.(10 mp. taps) És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk

(nagy taps) + további 3 perc szöveg a felvételen.

Az akasztófa-humor, avagy kinek mit javasolt Kövér? – ez volt a címe anno a Nyugat.hu cikkének, amely be is tudta bizonyítani, hogy valójában, mint is mondott Kövér Szombathelyen. Aki kíváncsi rá, hallgassa meg múltidézőként.

Az akasztófa-humor, avagy kinek mit javasolt Kövér?

Az akasztófa-vitában a Nyugat is érintett lett. Ugyanis birtokunkban van az akasztásról szóló hangkazetta. A lebal-liberálisozott és posztkommunistázott sajtót lehet gyalázni, szabad országban élünk, mindenki azt kiált ki bűnbaknak, akit csak akar. Tegyük fel, ha igaz is, hogy merő utálatból kiforgatjuk az amúgy jóindulatú politikusok nemzetmentő szavait, egy dolgot most akkor sem értünk.

Egyébként Kövér László pert is indított Tóth Károly ellen, mert álláspontja szerint a szocialista képviselő megsértette jó hírnevét. A Békés Megyei Bíróság másodfokon is elutasította Kövér László keresetét.

Az ügyben perdöntőnek bizonyult a 2002. március 14-i, magnószalagra felvett szombathelyi Kövér-beszéd is, amint lapunk hozott nyilvánosságra. Erről bővebben itt olvashatnak.

2003.02.06. 02:30

Kövér elvesztette az 'akasztásos-pert'

/ közélet /

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: N*m *zt m*ndt*m, h*gy *z j*. Cs*k * t*nyt k*z*lt*m. *gy *pt*v*t,...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
miki1950 : *z v*l*b*n * l*tsz*t. * f*l*l*mb*n t*rt*s n*gy*n s*k*kn*k b*f*gj...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
subi2: *gy *g*z* "*lr*tt*nt*" *t*l*t....
Földre dobta a maszkját, aztán verekedésre hívta az őt igazoltató rendőröket és katonákat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny*n*k *z n*m f*j. *z *ll*m* *d*k *tt*l m*g b*...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
kaulike: d* sz*r*nt*m *s v*dk*t v*zsg*lt*k, m*g *z *s *k* *rt* * b*r*ms*g...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet