NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Aktuál

Minek a kerítés? - A hétvégén majd 19 ezer menekült utazott át Magyarországon

Vasárnap éjszaka ezer embert szállítottak buszokkal az osztrák határra. Összefoglalónk.

Hiába a kerítés, a hétvégén 19 ezer menekült érkezett Magyarországra. Többségük Horvátországból jött, a tegnap előrejelzett 4900 menekültből az éjszaka mintegy ezren lépték át a határt, őket négyóránként szállítják a buszok az osztrák határon felállított befogadóállomásokra, köztük Szentgotthárdra.

fotó: Varga György / MTI

Az M1 tudósítója szerint a legújabb csoporttal egy órája indult egy 15 vagonból álló szerelvény Hegyeshalomra. Az MTI azt írja, a vonatokon sok a gyerek, a többségük beteg, lázas, de a vonatokra való fel- és leszállás nyugodtan, rendezetten zajlik.

A rendőrség tájékoztatója

Országszerte 18 757 menekült ellen intézkedtek a rendőrök tiltott határátlépés miatt péntektől vasárnapig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

fotó: Varga György / MTI

A tájékoztatás szerint a magyar-szerb határszakaszon 950 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek, a többség tehát a horvát határszakaszon jött. Az utóbbi 72 órában 11 emberrel szemben közokirat-hamisítás, további három emberrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

fotó: Varga György / MTI

Hozzászólások (27)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés