NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Láttuk jönni, de azért menő volt – Flashmob a szombathelyi vasútállomáson

A Szent Efrém Férfikar tartott villámcsődületet csütörtök délután fél kettőkor

Nem annyira jó, amikor egy flashmobot előre ki lehet szagolni. A szombathelyi vasútállomás csarnokában már 13:20-kor egészen kirajzolódott, ahogy az előre leszervezett nézők és a sajtó félkörívben várja a produkciót. Ezt a furcsa készenlétszerű állapotot csak tovább fokozta, hogy megérkezett egy iskolai osztály is, akiket a tanárnő szépen felsorakoztatott a fal mellett.

Habár kissé oda a meglepetés ereje, azért elég menő, amikor a „Gyorsvonat érkezik a kettes vágányra” dallamra rákontráznak egy gregorián áriával, harangszó kíséretében. A kórus tagjai szép sorjában szálltak be a dalba, a közönség soraiból kilépve, civilben.

Szent Efrém Férfikar flashmob a szombathelyi vasútállomáson

Mire a dalnokok befejezték harmadik, s egyben utolsó dalukat, sűrűn szőtt hálót alkottak a csarnokban a nézők, akik közül néhányan táncoltak, énekeltek, vagy tapsoltak a muzsikára.

Flashmob
fotó: Baráth Noémi

A Szent Efrém Férfikar eredetileg bizánci zenét éneklő férfikar, de ez csak a kezdetekben, 2002-ben volt így, azóta sok más irányba elágazott a stílus. A flashmobokkal azt szeretnénk elérni, hogy az emberek lássák, a klasszikus zene nem egy elavult dolog, amit csak frakkban és csokornyakkendőben lehet élvezni, hanem akár az utcán is. Ha az emberek nem jönnek be a koncertterembe, akkor mi megyünk ki az utcára – mondta el a kar vezetője, Bubnó Lőrinc.

Szent Efrém Férfikar
fotó: Baráth Noémi

A Szent Efrém Férfikar ma a flashmob napjára érkezett Szombathelyre, legközelebb pedig április 26-án láthatjuk őket a városban, igaz, akkor már koncert körülmények között. A Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartanak majd különleges húsvéti koncertet Nektaria Karantzi görög énekesnővel.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: J* d*nt*s! Cs*k *gy t*v*bb!...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
fgzb: M*sz*r*s s*gg*b*n v*n * f*j*, *z*rt *ly*n h*m*ly*s * l*t*s*. *n...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
Ddd911: M*dd* pr*b*lk*z*s v*lt m*g*rt*tn* v*l*d *zt. *z * b*j h*gy m*g *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
namsub: M*t *s b*z*ny*t*tt...? M*ly*k *rsz*gb*n...? K*rv*r* v*ssz*h*t* ...
A szombathelyi Csillag Tamás képviseli majd a külföldi magyarokat a Parlamentben?