NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Helyek

Különös fények Vas megye egén (videón)

„Valami van az égen, zölden és pirosan világít és egy helyben áll"

Többen is jelezték, hogy péntekről szombatra virradóra különös fényjelenséget láttak. Az első jelzés után drónra gyanakodtunk, de aztán légvonalban 10-15 kilométerről is kaptunk üzenetet.

„Valami van az égen, zölden és pirosan világít és egy helyben áll" - írta éjfél után olvasónk, Szalay Bence, aki egy videót is mellékelt, amin sajnos nem lehet jól kivenni az objektumot. Ez alapján elsőre polgári felhasználású drónra tippeltünk volna, csakhogy Kőszeg mellett is láttak valami érdekeset:

"…olyan 22:30 magasságában egy kék és zöld színben zuhanó tárgyat észlelt férjem, amit  jelentett is a rendőrség felé . A lezuhanó ismeretlen tárgy horvátzsidányi és csepregi erdőkben érhetett földet, már ha földet ért persze. Kérdésem a következő: látta még valaki ezt az esetet és ha igen, szerintetek mi lehetett az?" - tette fel a kérdést Beszkid Angelika, a Kőszeg régen és most Facebook csoportban.

Reggel pedig egy üzenetet kaptunk Norberttől: "Helló! Éjjel láttunk valami k* fényes cuccot Bük és Csepreg között haladva az égen. Kéken vibrált Meteor, vagy ez is Starlink műhold lehetett? Nem tudom megítélni, hogy haladt, vagy állt, inkább állónak nézett ki, de nagyon fényes volt és feltűnően kék"

A Vas megyében látott rejtélyes fényjelenségek mögött a leggyakrabban gyakorlatozó katonai szállítógép, drón, vagy a Starlink műholdflotta áll, illetve alacsony felhőzet esetén korábban a szórakozóhelyek fényoszlopai is megleptek sok embert. A rövid ideig látható, nagy fényerejű felvillanást, tűzgömböt pedig meteor okozhatja (népies elnevezéssel hullócsillag).

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: "T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k f*jl*d*s*k*t b*f*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
duehebdud: N*gy*n s*jn*l*m *z*k*t, *k*kn*k *z *z*m*ny*g *r*r*l * l*x*s j*t ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
duehebdud: T*lj*s m*rt*kb*n *gy*t *rt*k v*l*d. *z *t *s t*rm*f*ld k*z*tt *...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: *k*n*k "*tl*g*s" * k*r*s*t* (n* m*nj*nk b*l* m* *z *tl*g...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
joska01: H*ly*s! J* d*nt*s! *llj*nk k* * j*g**nk*rt!...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta