NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

15 évet is kaphat a tanárnőjét megkéselő diák

Egyelőre azonban még az igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatig sem jutottak el az ügyben.

A fiú december 5-én, fizikaórán támadt rá

2019.12.05. 16:17

További részletek derültek ki a győri iskolai késelésről: 17 éves fiú szúrta meg a tanárnőt

/ sokkoló 1 hsz. /
Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben. A rendőrség emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.
az osztályfőnökére a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában: osztálytársai szeme láttára többször megszúrta a nőt. Állítólag azért, mert a pedagógus korábban hármast adott egy dolgozatára.

Az eddig lezajlott tanúkihallgatások alapján már a korábbinál súlyosabb bűncselekmény elkövetésével, közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség H. Andrást, amiért a bíróságon a Btk. szerinti 5–15 éves szabadságvesztés felső határához közelebbi ítéletet kaphat majd - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet .

A lap információi szerint a támadót eddig kétszer hallgatták ki, a késelés napján azonnal beismerte – és megbánta – tettét, viszont magára a szurkálásra egyáltalán nem emlékszik. Második kihallgatásán, a karácsony előtti hétfőn ugyanezt tudta elmondani: nem adott magyarázatot magára a támadásra.

Ügyvédje szerint sürgős lenne védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri. Az elmeorvosi szakértői munka azonban a nyomozást irányító ügyész soron kívüliséget kérő indítványa ellenére még csak el sem kezdődött.

A lapnak nyilatkozó Németh Zsolt kriminológus szerint jogszerű ítélethez azonban H. András esetében is egy sor részletet pontosítani – bizonyítani – kell. Így például azt, kitervelte-e a diák a támadást előre vagy csak pillanatnyi indulatból cselekedett. Akár súlyosodhat a gyanúsítás előre kitervelt vagy akár aljas indokból, közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletre is, és ebben az esetben a minősítések miatt egyre inkább a maximális büntetésre – 15 évre – számíthat az elkövető.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Horváth Zsolt: T*szt* B*lk*n! *gy n*mz*tk*z*, f* k*zl*k*d*s* v*n*l*n t*ty*gh*tn...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: * v*r*nd*s*g *s*t*n *z *ls* k*t tr*m*szt*rb*n n*m *dh*t* C*v*d *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
kriszpo: *z*k * v*d**lt*s*k k*pr*b*lt, r*g*n k*f*jl*szt*tt v*d**lt*s*k. *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás