NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

14-gyel nőtt a fertőzöttek száma, Vas megyében csak 2 aktív fertőzött van és továbbra sincs halott

Eddig összesen 18 igazolt fertőzöttet azonosítottak Vas megyében.

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4293 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3220-an pedig már meggyógyultak – közölte pénteken az operatív törzs.

Az aktív fertőzöttek száma a pénteki adatok szerint 478 fő, 37%-uk, budapesti. Csütörtök este viszont nyilvánosságra hozták az aktív fertőzöttek számát is megyékre bontva, akkor még 528 főt számoltak. A legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van, majd ezt követi Zala, Pest és Borsod megye. Négy megyében, Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnokban nincs aktív fertőzött, Vas megyében pedig csak kettő van.

fotó: Operatív törzs

A csütörtök esti adatok szerint minden ötödik aktív beteg kórházban van, és 5-en voltak lélegeztetőgépen. Pénteken már azt közölték, hogy összesen 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 4-en vannak lélegeztetőgépen, tehát egy embernek javult az állapota.

Az elhunytak száma továbbra is 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset. Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 6-an a 30-39 éves, 10-en a 40-49 éves és 24-en az 50-59 éves korcsoportba tartoznak. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött.

Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.

fotó: Operatív törzs

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen