NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sziget Fesztivál 2017

Amiért még mindig érdemes kimenni a Szigetre

Idén sem ajánlott kihagyni a legnagyobb magyar fesztivált, ami ráadásul a 25. évfordulóját ünnepli.

Ahogy közeledik az augusztus, úgy kerülünk egyre közelebb a 25. Sziget fesztivál első napjaihoz, Gerendai Károlyék pedig idén sem spóroltak a világhírű előadókkal.

Na most, a legtöbben azért megyünk Szigetre, mert egyrészt milyen kényelmes, hogy nem feltétlenül kell sátrazni, hiszen a nagyi úgyis ott lakik a Filatorigát mellett, vagy ha mégsem, minden pesti könnyen hazajut éjszaka is. Másrészt, nem csak árban (idén teljes árú hetijegyet 99.000 Ft-ért tudunk beszerezni), hanem minőségileg is kiemelkedik a magyar szórakozni vágyó fiatalok lehetőségei közül.

Ugyanúgy jól tudod magad érezni Efotton, vagy Bánkitón, de ilyen közel, ilyen lehetőségeket, és előadókat csak a Sziget tud nyújtani.

A legtöbben Pink, a Major Lazer, vagy Macklemore nevét meghallva rohantak jegyet venni, de elmondjuk, hogy a zenén kívül mit érdemes még felfedezni:

Az installációkat

Az Art of Freedom néven elhíresült pályázat az, ami ennyire színessé teszi a Sziget világát. Diákcsoportok, kreatív tervezők jelentkezhetnek különböző ötletekkel már jó pár éve, hogy feldobják, és igazán különlegessé tegyék a "Sziget érzést". Azért nem mindegy, hogy a földre huppansz le, vagy egy újrahasznosított, műanyag PET palackokból készült óriási gomba árnyékába hintázni.

fotó: sziget.hu

A kisebb bulihelyeket

Legyen az akár a Csónakház, ahol az átlaghoz képest sokkal jobbak az árak, és könnyebb megpihenni két koncert között, hiszen nincs messze a Nagyszínpadtól.

Vagy a méltán híres Unicum sátor, ahol szuper slágerek mennek néha a korai 2000-es évekig visszamenően, és a bevállalósabbaknak még mini színpad is van, ahol megcsillogtathatják a tánctudásukat.

fotó: sziget.hu

A többi fesztiválozót

Ami miatt kiemelkedik még a Sziget a fesztiválok végeláthatatlan listájáról, az a közönségének színes összetétele. A 2016-os Szigetre több mint száz országból érkeztek bulizni vágyók, és a korcsoport is egyre szélesedik.

Mondjuk egy Balaton Sounddal ellentétben a Szigeten egyre több a külföldi, és egyre kevesebb a magyar. Ami, ha a turisztikai fellendülést nézzük, nagyon jó hír kis országunknak, és az csak a plusz, hogy egy hosszú este után valamilyen kedves, ittas holland lány tuti odajön hozzád megdicsérni a hajadat, és azon kapod magad, hogy végigbeszélgettetek egy jó fél órát.

fotó: sziget.hu

Még rengeteg olyan dolog van amiért érdemes kilátogatni, de a legfontosabb az biztos, hogy a varázslatos hangulat .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: *z *gy k*cs*t p*r*n**d v*l*m*ny. T*d*d k*k k*rm*ny*zn*k m*st Sp*...
Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?
miki1950 : *m*gy m*g *zl*s*k *s p*f*n*k k*l*nb*z*k. ...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : T* b*lf*k v*gy! *n *gy*tl*n h*rd*t*st s*m l*t*k, m*rt n*m *k*r*...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : N*m h*nn*m, h*gy n*k*d h**ny*zn* *gy *ly*n , pr*t*k*ll*l t*l*t*z...
A jelek szerint ma tartják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét
halfarkas: P*nt*s, h*ly*s m*gl*t*s!...
Orbán Viktor belengette, hogy jövőre visszaáll a teljes 13. havi nyugdíj