NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sziget Fesztivál 2017

Amiért még mindig érdemes kimenni a Szigetre

Idén sem ajánlott kihagyni a legnagyobb magyar fesztivált, ami ráadásul a 25. évfordulóját ünnepli.

Ahogy közeledik az augusztus, úgy kerülünk egyre közelebb a 25. Sziget fesztivál első napjaihoz, Gerendai Károlyék pedig idén sem spóroltak a világhírű előadókkal.

Na most, a legtöbben azért megyünk Szigetre, mert egyrészt milyen kényelmes, hogy nem feltétlenül kell sátrazni, hiszen a nagyi úgyis ott lakik a Filatorigát mellett, vagy ha mégsem, minden pesti könnyen hazajut éjszaka is. Másrészt, nem csak árban (idén teljes árú hetijegyet 99.000 Ft-ért tudunk beszerezni), hanem minőségileg is kiemelkedik a magyar szórakozni vágyó fiatalok lehetőségei közül.

Ugyanúgy jól tudod magad érezni Efotton, vagy Bánkitón, de ilyen közel, ilyen lehetőségeket, és előadókat csak a Sziget tud nyújtani.

A legtöbben Pink, a Major Lazer, vagy Macklemore nevét meghallva rohantak jegyet venni, de elmondjuk, hogy a zenén kívül mit érdemes még felfedezni:

Az installációkat

Az Art of Freedom néven elhíresült pályázat az, ami ennyire színessé teszi a Sziget világát. Diákcsoportok, kreatív tervezők jelentkezhetnek különböző ötletekkel már jó pár éve, hogy feldobják, és igazán különlegessé tegyék a "Sziget érzést". Azért nem mindegy, hogy a földre huppansz le, vagy egy újrahasznosított, műanyag PET palackokból készült óriási gomba árnyékába hintázni.

fotó: sziget.hu

A kisebb bulihelyeket

Legyen az akár a Csónakház, ahol az átlaghoz képest sokkal jobbak az árak, és könnyebb megpihenni két koncert között, hiszen nincs messze a Nagyszínpadtól.

Vagy a méltán híres Unicum sátor, ahol szuper slágerek mennek néha a korai 2000-es évekig visszamenően, és a bevállalósabbaknak még mini színpad is van, ahol megcsillogtathatják a tánctudásukat.

fotó: sziget.hu

A többi fesztiválozót

Ami miatt kiemelkedik még a Sziget a fesztiválok végeláthatatlan listájáról, az a közönségének színes összetétele. A 2016-os Szigetre több mint száz országból érkeztek bulizni vágyók, és a korcsoport is egyre szélesedik.

Mondjuk egy Balaton Sounddal ellentétben a Szigeten egyre több a külföldi, és egyre kevesebb a magyar. Ami, ha a turisztikai fellendülést nézzük, nagyon jó hír kis országunknak, és az csak a plusz, hogy egy hosszú este után valamilyen kedves, ittas holland lány tuti odajön hozzád megdicsérni a hajadat, és azon kapod magad, hogy végigbeszélgettetek egy jó fél órát.

fotó: sziget.hu

Még rengeteg olyan dolog van amiért érdemes kilátogatni, de a legfontosabb az biztos, hogy a varázslatos hangulat .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : D*b*r*g * m*jr* *gyr* *r*s*bb*n *z *nk*rm*nyz*t* b*kt*j*k *t*. ...
Az Állami Számvevőszék kezébe adják a civil szervezeteket
dredd biró: * * t*s*j*! Sz*m*mr* *z *l*g b*t*g*s. F*k*t* k*cs* ,t*tk*s r*nds...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
angelica: "*ly*n h*z*g, h*z**r*l* k*rm*ny* *gy*tl*n *rsz*gn*k s*ncs **...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány
angelica: *z gy*rs*n m*nt :)))) Cz*gl*dy Cs*b* n*mz*tb*zt*ns*g* k*ck*z*t* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
miki1950 : H*gy m**rt? M*rt m* *z sz*lg*lj* * h*t*l*mb*n m*r*d*s *rd*k*t. ...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik