NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

13 év börtönt kapott a zalai férfi, aki megfojtotta, majd elásta unokahúgát a pincében

2019. július 5-én hozott jogerős ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki 2007-ben megölte az unokahúgát.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és az akkor 16 éves sértett családja egy zalai kistelepülésen éltek. A férfi édesanyjával és testvérével élt együtt, velük unokahúga jó kapcsolatot ápolt. A vádlott 2006. évet megelőzően szexuális viszonyt tartott fenn a sértettel, s ezekért az együttlétekért pénzt és cigarettát adott neki.

2007. május 16-án reggel a lány nem szállt fel arra a buszra, amellyel iskolába szokott járni, helyette a vádlottat látogatta meg, hogy pénzt kérjen tőle. Ez alkalommal vitatkoztak, majd a férfi egy – a lány nadrágjából kihúzott – zsinórt tekert a nyaka köré és megfojtotta. Miután a sértett délután nem ért haza, szülei keresni kezdték az ismerősöknél, rokonoknál. A keresésbe a vádlott is bekapcsolódott annak ellenére, hogy a lány holttestét napközben édesanyja házának pincéjében elásta.

2017-ben az eltűnési ügyet ismét megvizsgálta a hatóság, amelynek során a vádlottat poligráfos vizsgálat alá vonták. Ekkor a férfi beismerte tettét, s feltáró beismerő vallomást tett az ölési cselekmény kapcsán.

Erőszak
fotó: pixabay
Illusztráció

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: K*r* l*h*tn* sz*v*zn*m?: H*nd*: N*m, m*rt n*k* *ls* * p*rt, m*s...
Czeglédy Csaba és Ungár Péter fej-fej mellett Szombathelyen, de Hende Csaba kemény dió lehet
szemtanú: *gy*s, d* * f*ns*g*s f*g*st k*nny*bb l*nn* l*ny*ln* h* pm. n*m f...
Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen
joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?