NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója

Szombathelyen 2001. november 09 -én péntek reggel 07 óra 30 perckor az Oladi lakótelepen, a Nagy László utca egyik 4 emeletes lakóépülete előtti parkban, a játszótér egyik padján találtak rá munkába igyekvő járókelők egy félig lemeztelenített női holttestre. A rendőrség lezárta a területet és megkezdte a helyszíni szemlét. Az elsődleges adatok alapján emberölés alapos gyanúja miatt nagy erőkkel indították meg a vizsgálatot.

A helyszíni szemlével párhuzamosan az ügyben dolgozó rendőrök az áldozat feltalálási helyének közelében lévő vendéglátóhely csütörtök esti vendégkörét állapították meg elsődlegesen, mivel a rendelkezésre álló információk arra utaltak, hogy az elhunyt nő csütörtök este a vendéglátóhelyen tartózkodott. Miután sikerült az esti vendégkört behatárolni és a vendégek kilétét megállapítani, megkezdődött a vendégek tanúkénti kihallgatása. Közben a játszótéri padon megtalált női holttest személyazonossága is megállapításra került, aki egy 40 éves szombathelyi nő volt.

A lefolytatott tanúkihallgatások alapján az ügyet nyomozó szakemberek megtudták, hogy az áldozatot egy férfival látták együtt még záróra előtt a szórakozóhelyen, ahonnét együtt is távoztak. Mivel a rendelkezésre álló adatok alapján ekkor látták többen is élve utoljára a nőt, nagy hangsúlyt kapott a társaságában lévő férfi beazonosítása. A nyomozók által beszerzett információk alapján november 09 -én 11 órakor szombathelyi lakásán elfogásra és előállításra került egy 23 éves férfi.

A kihallgatása során az esettel kapcsolatosan részletes beismerő vallomást tett, mely alapján a rendőrök előtt teljesen világossá váltak a csütörtök este történt bűncselekmény részletei.

A 23 éves szombathelyi férfi vallomásából kiderült, hogy a kérdéses vendéglátóhelyen valóban együtt volt az áldozattal. Együtt italoztak és záróra előtt nem sokkal kimentek a vendéglátóhely előtti teraszrészre, ahol tovább folytatták a szórakozást. A teraszon szóba került közöttük a szexuális kapcsolat létesítése is, amely ott a teraszon egy esetben meg is történt. Ekkor azonban a presszó vezetője felszólította őket, hogy menjenek el a teraszról. A férfi ekkor a nőt a vendéglátóhellyel szemben lévő parkba invitálta, aki vele tartott. A parkban ismételten rá akarta venni a nőt szexuális kapcsolat létesítésére, de a nő itt már nem volt erre hajlandó. Az elutasítás a fiatalemberből minden átmenet nélkül agressziót váltott ki és a nőt kézzel bantalmazni kezdte. A nő és a gyanúsított ekkor már a padon ültek, ott, ahol másnap reggel a nő holttestét felfedezték. A padon ülve a dulakodás tovább folytatódott és a férfi a nőt fojtogatni kezdte. A dulakodás közben a padról leestek és a férfi a földön is folytatta a nő bántalmazását hosszú percekig. A dulakodás közben mindkettőjük ruházata hiányossá vált. A férfi a dulakodás közben addíg fojtogatta az áldozatot, míg annak ellenállása meg nem szűnt.
Vallomásában elmondta, hogy a nő ellenállásának megszűnése után arról is meggyőződőtt, hogy meghalt. Ennek ellenére közösült vele. Az esetet követően otthagyta a padon a holttestet és hazament. Lakására érve észrevette, hogy az elkövetés helyszíne közelében maradt a sapkája. Visszament a helyszínre a sapkájáért és ismét a hazament. Hazaérve átöltözött, evett, majd lefeküdt aludni.

A gyanúsított férfi a cselekmény elkövetését elismerte, részletes vallomást tett, melyet a tanúvallomások, a helyszíni szemlék és az igazságügyi szakértői boncolás is alátámasztott. A szakértői vélemény a szexuális indítékot is alátámasztotta.

Szombaton délelőtt, november 10 -én a nyomózók gyanúsítottal lefolytatták a bűncselekmény területén és környezetében a helyszínelést, ahol a férfi együttműködött és a cselekmény minden mozzanatát bemutatta a vizsgálatot folytató rendőröknek.

A bíróság a mai nappal elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését.

A 23 éves férfivel szemben aljas indokból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt folyik az eljárás.

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál
miki1950 : *dz*tt v*gy*k, n*m *z *ls*. V*sz*nt *ng*m n*m z*v*r. H*zz* t*r...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Katka: N*gy*n h*ly*s, m*h*t * t*bb*n*k, *s * k*th*rm*dn*k! ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Katka: M*ly*n N*m*ny? *d*z*v*rb*n v*gy! K*rd sz*m*n P*sk*s v*lt p*lg*n ...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen