NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Állati barátság: 12 éve mindennap meglátogatja 80 éves megmentőjét Chirpy, a sirály

Minden embert messziről elkerül a madár, kivéve Jonh Summert, aki sok-sok évvel ezelőtt megmentette életét.

Egy kis angol falu, Yelland tengerpartján egy különös páros randizik mindennap. John Summer és Chirpy, a sirály között különleges kapcsolat van, ami már 12 éve tart. A madár senki más közelébe nem merészkedik, de ha meglátja John, azonnal odarepül hozzá és eljátszadoznak a parton – írja a Metro .

fotó: Jim Bell/SWNS.COM

12 éve talált rá a most 80 éves férfi a törött lábú sirályra és azonnal a szárnyai alá vette:

A fejem felett repkedett és kiabált, sikított a fájdalomtól. Fogalmam sem volt, hogy mi tévő legyek. Másnap újra felém merészkedett és megpróbált leszállni, de túlságosan is fájt a lába. Nem gondoltam volna, hogy életben marad. Ripityára tört a lába.

John mindennap kiment a partra kutyájával, Jackkel és az ő jutalomfalatjaival etette a madarat. Chirpy lába szépen lassan meggyógyult, bár kicsit girbegurba maradt.

fotó: Jim Bell/SWNS.COM

Egyenesen hozzám jön, nagyon közel merészkedik. Senki közelébe nem megy, csak hozzám jön oda, szóval valamiféle kapcsolatban állunk. Márciusban lelép és teszi a természetes dolgát, aztán szeptemberben visszajön és ugyanúgy folytatja, mintha meg sem történt volna ez az egész fészekrakásos dolog

– mesélte John, aki azt is elárulta, hogy szerinte körülbelül 20 éves lehet Chirpy. Az eddig ismert legidősebb sirály 32 éves volt.

fotó: Jim Bell/SWNS.COM

Nem sok dankasirály él nálunk, meglepődnék, ha több lenne húsznál. Szokta egyébként noszogatni a többieket is, de csak ő merészkedik a közelembe. Teljesen ledöbbennek az emberek, amikor elmesélem nekik ezt az egészet. Nem akarják elhinni, hogy egy sirály így ragaszkodik valakihez. Elgondolkoztat, hogy mégis milyen világban élünk. Okosabbak, mint azt mi hinnénk?

– zárta történetüket.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei