NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Hatalmas küzdelem, hosszabítás és triplaeső Körmenden

A két szomszédvár örök kosár rangadóján évek óta most szorongatta meg a legjobban a Falco a Körmendet.

Marc-Körmend–Falco KC-Szombathely 100–99 (18–21, 21–19, 26–25, 23–23, 12–11)
Körmend, 2400 néző. V: Valovics, Papp
KÖRMEND: IKE (41/15), NIXON (16/6), Trummer (7/3), MUJANOVICS (12/6), Lóránt (4). Cs: Ferencz (–), KUTASI (20/6), Szlávik (–), Vavra P. (–).
Edző: Zsebe Ferenc
SZOMBATHELY: KÁLMÁN (31/9), Gráczer (6/3), PANKÁR (24/12), BORSZÉKI (17/9), Benítez (9). Cs: HENRIK (10/6), Feigl (–), Kiss Z. (2).
Edző: Váradi Attila
Az eredmény alakulása. 2. p.: 2–7. 8. p.: 10–18. 13. p.: 23–26. 17. p.: 32–33. 23. p.: 45–46. 27. p.: 54–57. 33. p.: 70–71. 37. p.: 81–80. 43. p.: 93–91
Kipontozódott: Gráczer (40. p.), Mujanovics (44. p.)

A hagyományoknak megfelelően zsúfolásig telt lelátók fogadták a vasi rangadón pályára lépő csapatokat: nem túlzás, még egy gombostűt sem igen lehetett volna leejteni a körmendi csarnok területén. A Falco előzetesen tervezett összeállításán Váradi edző az utolsó pillanatban két helyen is kénytelen volt változtatni: Mándity a pénteki edzésen kéz-, míg Horváth Bence vádlisérülést szenvedett.

A rossz előjelek ellenére a szombathelyiek kezdték jobban a derbit, másfél perc után 7–0-ra mentek el. A folytatásban aztán a hazaiak is nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, s az első etap végére feljöttek három pontra. Sőt a második negyed hajrájában Trummer triplája után már körmendi vezetés állt az eredményjelzőn.

A térfélcsere után felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. Nem úgy a faultokban: a szombathelyieknél két kulcsember, Gráczer és Pankár is a kispadra kényszerült 4-4 személyi hibája miatt. A 65–65-ről induló negyedik felvonás óriási izgalmak közepette egállal zárult, így hosszabbítás következett. A ráadás öt perc aztán elsősorban Kutasinak köszönhetően a körmendieknek sikerült hangyányival jobban, így egypontos hazai győzelemmel zárult a vasi rangadó.

A mérkőzés után a kommentátorok a szezon legjobb mérkőzésnek nevezték az összecsapást.

A mérkőzés előtt gondolta volna, hogy csereként beállva bizonyul csapata nyerőemberének? – kérdeztük a húsz pontig jutó Kutasi Gergelyt.
– Álmomban sem reméltem, de nagyon-nagyon örülök neki. Úgy gondolom, hogy végül szerencsével sikerült legyőznünk a Falcót, győzelmünk az ötödik helyezés és a presztízs szempontjából is igen fontos.

Egy utólagos információ a mérkőzésről. A harmadik negyedben Trummer sportszerűtlen hibájából sérűlést szenvedett Gráczer Zsolt az szombati első kórházi diagnózis szerint a keresztcsont feletti gerincszakaszon zúzódásokat szenvedett, ami több hetes kényszerpihenőt eredményezhet.

A mérkőzésről hamarosan képgalériát közlünk!

Keresés

Hozzászólások

mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
polgartars: *z * sz*m*r*, h*gy *l*g v*n *nf*rm*c** f*rr*s. M*g sz*m*r*bb, h...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet
duffs: M*c*f*l*!!! N*l*nk *nn*k *z *ssz*gn*k * t*bbsz*r*s*t k*lt*k * m*...
40 millió euróból menti meg Bécs a tradicionális bécsi cégeket
miki1950 : *zt k*tsz*r *s m*g f*gj*k g*nd*ln*, m*rt *nn*k n*gy * r*z*k*j* *...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson