NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Botfa Péter világklasszis teljesítménnyel kezdte az idényt

A Haladás VSE versenyzője az első kalapácsvető, aki a 2004-es esztendőben átdobta a lélektanilag fontos 80 méteres álomhatárt.

Magyarország bővelkedik a kíváló kalapácsvetőkben, így fordulhat elő, hogy az Athéni olimpiától minden bizonnyal egy olyan magyar kalapácsvetőnek is távol kell maradnia, aki komoly sikert érhetne el az ötkarikás játékokon. Az egyetlen biztos utazó Annus Adriánon, rajta kívűl még négy kalapácsvető pályázik a részvételre. Kiss Balázs olimpiai bajnok, Németh Zsolt világbajnoki ezüstérmes, Pars Krisztián és Botfa Péter. A Téli Országos Bajnokságon ez utóbbi kettő mérte össze jelenlegi felkészültségüket.

Botfa zseniálisan versenyzett, akkorákat dobott, hogy még a szakemberek is elismerően bologattak teljesítménye előtt. Valamennyi dobása közel volt a lélektanilag fontos nyolcvanméteres határhoz, a legnagyobb pedig 80 méter 37 centiméter lett. Teljesítménye annak tükrében is jónak látszik, hogy a párizsi világbajnok, Ivan Tikhon egy Yaltay versenyen 77 méter 88 centiméterre hajította a kalapácsot.

A bajnokságon második helyen Botfa nagy riválisa, Pars Krisztiánt, a Dobó Se versenyzője végzett 76 méter 86 centiméterrel.

A boldog győztes Botfa a Nyugat megkeresésére elmondta: - Hihetetlen, ami történt, én sem számítottam arra, hogy ekkorát dobok. Tudtam, hogy nagyon jó formában vagyok, sokat dolgozom azért, hogy ott legyek az olimpián. Jó érzés látni azt, hogy ennyivvel jobb vagyok az egyik riválisomnál, de a mérkőzés még nincs lefutva: sok verseny lesz még. A célom az, hogy minden versenyen én nyerjek, és akkor nem kérdés ki utazik a görög fővárosban.

Elégedett vagyok Botfa teljesítményével, fantasztikusan versenyzett. Jól dobott, ám egy percig sem szabad megállni, hátradőlni. Folytatni kell a munkát és akkor valóra válthatja nagy álmát - mondta Vida József a sportoló mestere.

A szakmeber annak is örülhet, hogy az ő irányításával készülő ifjúsági világbajnok, Horváth József remek teljesítménnyel a harmadik helyen végzett.

Keresés

Hozzászólások

Katka: N*m k*ll *hh*z S*s *tc**n*k l*nn*, s*jn*s!...
Olvasónk szerint medvék garázdálkodnak Szombathelyen
Katka: H*gy j*n *z *z *mb*r *hh*z h*gy *ly*n*k*t *rj*n?...
Nagyon megviseli Törőcsik Marit a bezártság
Katka: M*st n*gy*n m*ll* ny*lt*l! M* v*lt * g*nd*d *z *ls* h*zz*sz*l*s...
Nagyon megviseli Törőcsik Marit a bezártság
lolka: *g*n, m*gt*g*dh*tn*. H* *gy*rt*lm*, v*l*g*s t*rv*ny*k*t, r*nd*l...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
kovacs_ugynok: *kk*r k*r* sz*v*z*l? K*m* B*l*n*r* *s * k*m* p*rtj*r*? *rg*, n*m...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson