NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Elmaradhat a nyitóforduló

Nagy valószínűséggel a pályaviszonyok miatt elmarad az NB/I szombati nyitófordulója.

Bár még hivatalosan értesítést nem kaptak a klubok, a hétvégi forduló esetleges elmaradásáról. A klubok képviselői egyhangúlag úgy foglaltak állást, hogy a pályák nem alkalmasak a játékra. A Lombard FC Haladás a Hungária körúton kezdené a tavaszi szezont, ám értesüléseink szerint az MTK pályáját jég fedi, és vélhetően szombatra sem lesz jobb állapotban a gyepszőnyeg.

A szombathelyiek felkészülését – csakúgy, mint a riválisokét – nagymértékben megnehezíti, hogy nincs alkalmas pálya. Bozsik Péter, a Lombard FC Haladás vezetőedzője is elsősorban amiatt kesergett, hogy a futball lényegére, a labdás játékra eddig alig-alig tudtak koncentrálni.

– A problémánkkal nem vagyunk egyedül, hiszen szinte minden klub felkészülését megnehezíti az időjárás. Minket talán még érzékenyebben érint a probléma, mivel a tíznapos törökországi edzőtáborban ideális körülmények között készülhettünk, hazatérésünk óta azonban nem tudtuk nagypályán gyakorolni, egyszerűen nem tudunk focizni. Érzem a játékosokon is, hogy nagyon hiányzik nekik a pálya, a játék, de a helyzeten nem tudunk változtatni. Hallottam, hogy az MTK pályája is játékra alkalmatlan, így könnyen előfordulhat, hogy elmarad a találkozó. A játékterek érdekében talán tényleg szerencsésebb lenne, ha nem rendeznék meg a nyitófordulót, ám ez nem a mi döntésünk. Ha meccselnünk kell a tavalyi bajnokkal, akkor akár fociban, akár iszapbirkózásban is, de fel kell vennünk a harcot az MTK-val – mondta Bozsik Péter.

A délutáni edzést végül mégis a szabadban, a Kondics utcai pályán tartotta a tréner: a programban egymás közötti játék szerepelt. A foglalkozást kisebb-nagyobb sérülés miatt Lőrinc, Nélio, Somfalvi, valamint Cotera hagyta ki. Jó hír a szurkolóknak, hogy Némethy és Tóth Péter már teljes értékű munkát végzett.

Az egyik csapat a Tóth – Kaj, Jagodics, Seper, Tóth P. – Kincses, Czeglédi, Némethy, Illés – Balaci, Róth összetételben szerepelt a tréningen, míg a másik gárdában – a fiatalok mellett – Tüske, Szabó Z., Farkas A., Balogh Tamás, Bucuroaia, valamint Szűcs kapott helyet.

Keresés

Hozzászólások

mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
polgartars: *z * sz*m*r*, h*gy *l*g v*n *nf*rm*c** f*rr*s. M*g sz*m*r*bb, h...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet
duffs: M*c*f*l*!!! N*l*nk *nn*k *z *ssz*gn*k * t*bbsz*r*s*t k*lt*k * m*...
40 millió euróból menti meg Bécs a tradicionális bécsi cégeket
miki1950 : *zt k*tsz*r *s m*g f*gj*k g*nd*ln*, m*rt *nn*k n*gy * r*z*k*j* *...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson