NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Eddig sem volt túl sok, most még kevesebb parkoló maradt a Derkovitson

Jó 20 hellyel kevesebb lett most az autóknak a Bem József utcában.

Olvasónk jelezte, hogy a minap egy várakozni tilos tábla "Tűzoltási Felvonulási Terület" kiegészítővel került ki a Bem József utca elején található parkolóban. A szombathelyi lakótelepi parkolási helyzetről már többször is cikkeztünk. A lakótelepek építésénél ugyanis tervezők még luxusnak gondolták az autókat, így jó, ha emeletenként egy kocsival számoltak. Azonban az autók közben gombamód szaporodtak el, így nem ritka az olyan család, ahol két, esetekben három kocsi is van.

Derkovits lakótelep parkoló
fotó: nyugat

Olvasónk elmondása alapján a Bem József utcai parkoló eddig is zsúfolt volt, az autók minden helyet megpróbáltak elfoglalni, amit a KRESZ lehetővé tett. Olykor még a fűre is felálltak a négykerekűek, hogy a lakók le tudjanak parkolni.

Derkovits lakótelep parkoló
fotó: nyugat

Az új kihelyezett tábla és sárga -ha már Derkovits- felfestés után, most most jó 20 hellyel kevesebb maradt a parkolóban. Így sokan kénytelenek több 100 méterrel odébb letenni a kocsit az otthonukról.

Kerestük a Katasztrófavédelmet, az után érdeklődve, hogy mi indokolta a mostani parkoló szűkítést, ám szóvivőjüktől azt az információt kaptuk, hogy ők minden esetben csak javaslati joggal élnek, a végső döntést a szombathelyi önkormányzat hozza meg. Bár, ahogy a szóvivő hangsúlyozta, ebben az esetben ő nem tud róla, hogy szakvéleményt kértek volna tőlük. Kerestük a városháza illetékesét, akit el is értünk, választ pedig később ígért az ügyben.

Derkovits lakótelep parkoló
fotó: nyugat

Amint sikerül többet kiderítenünk arról, hogy az évtizedekig jól funkcionáló parkolót, most miért kellett megcsonkítani, azonnal hírt adunk róla.

Derkovits lakótelep parkoló
fotó: nyugat

Az esettel kapcsolatban egyébként az is érdekes, hogy a szombathelyi önkormányzat évek óta nem tud megoldást találni a Derkovits és az Oladi lakótelepek egyre zsúfoltabb parkoló problémájára. Így ráadásul most bővítés helyett, további szűkítést eszközöltek.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * m*t*v*c** m*g*ntcs*k * f*l*l*m. R*h*dt*l f*ln*k * 4 Md. c*v*l...
A magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintól, minthogy egy kis pénz civilekhez menjen
miki1950 : *l*ny*sz* *r*ny m*? M*ndj*t*k *zt *z*kn*k, *k*kn*k * cs*l*dt*gj...
Végre elárulták, hány „nem kívánatos esemény” történt Magyarországon az oltások után
Macoka: T* m*g *gy m*gk*s*r*d*tt *mp*t*ns v*n p*cs l*h*tsz. F*lyt*n *tt ...
Kilakoltatás előtt a Vas megyei Csókakő major lakói, 12 felnőtt és 5 gyermek
StarMan: *tt * b*t*n *l*p *s *p*tm*ny, *p*ts*n*k t*rny*t *z *ml*km*b*, *s...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
Torkosborz: K*m*ly *rd*kl*d*s d* l*g*l*bb m*r n*m t*m*g.. :) ...
Több százan vannak kint a szombathelyi Fő téren „Karácsonyvárón”