NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Egy kultikus szombathelyi zenekarral kevesebb - Cserga és barátai ma utoljára koncerteznek

Kőszegen, szabadtéren búcsúznak, de rossz idő esetén is lesz buli.

A Facebookon értesültünk mi is a hírről, hogy a Cserga és Barátai Blues-Rock Band, mint "intézmény", a ma esti kőszegi koncertjével befejezi működését. A buli helyszíne a Kőszegi Csónakázó tó partja, Kis-Tompa Kocsmája lesz (kezdés 20.30). Eső esetén sem marad el a búcsúbuli, mert ez a klassz hely fedett:-).

A szombathelyi rockzenekar még 1985/1986 telén, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán működő "Fél Kilenc" nevű formációból alakult

Alkalmi jam-ekből kezdett formálódni, Varga "Cserga" Péter vezetésével. 1986 őszén alakult ki első állandónak mondható felállásuk. Alapját Varga Péter (Cserga - gitár, ének, szájharmonika, zenekarvezető), Simon Tamás dobos, és Vargyas László basszusgitáros alkotta. A trióhoz társult, külsős tagként Farkas Csaba szólógitáros. A csapat ebben a felállásban adta első koncertjét, Cserga és Barátai Blues-Rock Band néven 1986 november 5-én, a szombathelyi MMIK I. klubjában.

Cserga és Barátai az MMIK-ban
fotó: Török Annamária

A szombathelyi zenekar azóta is, immár 30 éve gitár centrikus, blues-rock és e műfaj környékének zenei világához köthető dalokat játszik. Az állandóan bővülő műsor, elsősorban, a zenekarvezető Cserga ízlését tükrözi: Doors, Fleetwood Mac, Cream, John Mayall, Eric Clapton, Joe Cocker...

Sokfelé megfordultak, játszottak a Nyugat-Dunántúl klubjaiban, zenés fesztiváljain, motoros találkozóin, Ausztriában is többször koncerteztek. (További érdekességeket itt olvashat róluk...)

Jó volt együtt zenélni....- Cserga nyílt levele

Kedves Mindenki!

A holnapi koncert lesz a Cserga és Barátai Blues-Rock Band utolsó szereplése.

Ennek oka pedig az, hogy egyéb elfoglaltságai miatt, Beates Laci távozik a zenekarból. Ez, egyben egy 25 éves közös együtt zenélés, munka, szereplés, siker, kudars sorozat végét is jelenti. Legmélyebb meggyőződésem szerint, nélküle a zenekar - semmilyen tekintetben sem - nem lesz az, ami addig volt. Ezért döntöttem úgy, hogy a Cserga és Barátai Blues-Rock Band - mint "intézmény" - a holnapi koncert végével befejezi működését.

Reménykedtem abban, hogy megérjük 30 éves fennálásunkat (1986 - 2016)! Nem így történt, De ilyen az élet.

A zenekar nevében is köszönöm Lacinak azt a sok segítséget, támogatást amivel hozzájárult zenekarunk sikereihez. Minden jót kívánok a jövőre vonatkozóan is!!!

A folytatás körvonalazódik, más néven, de a korábbi koncepció figyelembevételével.

Aki továbbiakban is figyelemmel kívánja kísérni tevékenységünket, az kérem jelezze!!! (A többiek pedig megszabadulnak egy fölösleges hírlevéltől "postaládájukban!" :-) )

Mindenkinek, minden jót!!!

Cserga

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zoll11: D*kt*r *r n* *dd f*l!! Gy*gy*tsd *z *mb*r*k*t, *s m*nd *l *z *...
Zacher etikája
miki1950 : N* v*gr*. M*r *d*j* v*lt Z*ch*rt - h* cs*k *ly*n f*rm*b*n *s - *...
Zacher etikája
busman: *z*rt *zt T* *s *l*sm*r*d, h*gy Gy*rcs*ny n*m *z * f*g*r* *k*t *...
A külföldön élő magyarok szavazatai miatt van veszélyben az ellenzéki előválasztás?
Rőzsike : R*v*d*n: t*tv*s F*d*SS ...
Zacher etikája
Rőzsike : * n*mz*t*ll*m*k n*gys*g* *l*pv*t**n m*gh*t*r*zh*tj* b**ll*szk*d*...
A koronavírus-járvány megmutatja, hogyan szakadnak szét a 20. század sikeres politikai és gazdasági rendszerei