NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Dankó Ilona súlyproblémák miatt doppingolt

Dankó Ilona Doppingügyének hátteréről nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek Dankó Ilona, akinek a tavaly novemberi vancouveri súlyemelő vb után elvégzett ellenőrző vizsgálata (mind az A, mind a B próba) pozitívnak bizonyult. A szombathelyi Haladás versenyzőjének a 75 kg-os kategóriában összetettben elért 4. világbajnoki helyét megsemmisítették, a versenyből kizárták, a csapatversenyben pedig az általa szerzett 22 pontot levonták a magyar női válogatottól, amely mindezek ellenére megőrizte 3 olimpiai kvótáját.
Dankó Ilona az üggyel kapcsolatban a következő nyilatkozatot adta az MTI-nek: "Már a világbajnoki felkészülésem során komoly gondjaim voltak a fogyasztással, hiszen a kanadai világbajnokságot megelőzően a szeptemberi, kecskeméti Messzi István emlékversenyre, majd az egy hónappal későbbi kisbéri országos bajnokságra sem tudtam lefogyni" - elevenítette fel a történteket a súlyemelő. "Sajnos a súlyproblémámmal egészen a vb kezdetéig küszködtem, s miután a vb előtt pár nappal átutaztunk a dominikai edzőtáborból Kanadába, még mindig négy kg felesleg volt rajtam.
Minden megengedett eszközzel próbáltam hozni a súlyomat, de erre képtelen voltam. Ismert dolog volt számomra, ha nem sikerül a fogyasztásom, el sem indulhatok a világbajnokságon, hiszen súlyfelesleggel nem állhattam volna dobogóra a plusz 75 kilós súlycsoportban, ahová Laczi Katalint és Varga Viktóriát nevezték. Ha nem tudtam volna elindulni Vancouverben, nemcsak az esetleges saját olimpiai szereplésem, hanem a női csapat kvalifikációja is veszélybe került volna. Sportolói pályafutásom vége felé járva életem nagy lehetősége előtt álltam, amit semmiképpen sem akartam kihagyni.
Ezért vállaltam annak kockázatát - a rajtlista előzetes ismeretében -, hogy a testsúlyom csökkentése érdekében vízhajtót veszek be. Kijelentem, hogy ezzel az ügyet lezártnak tekintem, ezen túl más nyilatkozatot nem teszek. Mindezt tudattam Dolovai Tamással, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökével is."
Az MTI megkereste Dolovai Tamást, aki közölte: Dankó Ilona nyilatkozatához sem most, sem a jövőben nem kíván semmit hozzátenni.

Keresés

Hozzászólások

mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
polgartars: *z * sz*m*r*, h*gy *l*g v*n *nf*rm*c** f*rr*s. M*g sz*m*r*bb, h...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet
duffs: M*c*f*l*!!! N*l*nk *nn*k *z *ssz*gn*k * t*bbsz*r*s*t k*lt*k * m*...
40 millió euróból menti meg Bécs a tradicionális bécsi cégeket
miki1950 : *zt k*tsz*r *s m*g f*gj*k g*nd*ln*, m*rt *nn*k n*gy * r*z*k*j* *...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson