NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

9+1 fesztiválprogram, amiért érdemes lesz esténként Szombathelyen is kimozdulni

Holnaptól egy héten át megint Bartóké és a kortárs zenéé lesz a főszerep. Középpontban idén a nőkkel.

Ha Szombathely, akkor szombattól egy héten (július 9-és 16-a között) megint Bartóké és a kortárs zenéé lesz a főszerep. A koncertek mellett idén kortárs képzőművészeti kiállítás is nyílik, de a gyerekekre is gondolt a fesztivál szervezője, a Filharmónia Magyarország. A szemináriumra tizennyolc országból érkeznek a kortárs muzsikára és Bartókra kíváncsi kurzusnövendékek.

Bartók Fesztivál
fotó: Nyugat.hu

 • A fesztivál középpontjában "a Két arckép" című Bartók-darab jubilálása okán (60 éve mutatták be először) a NŐ áll. Holnap este (július 9-én 20 órakor) hangzik majd el, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában, Kocsis Zoltán vezényletével.
 • A darabot egy izgalmasnak tűnő beszélgetéssel vezetik fel (19 órától a kamarateremben), ahol Kocsis Zoltánnal és Kelemen Barnabással Bősze Ádám beszélget. A téma a fesztivál koncepciója, a NŐ: amiben a beharangozó szerint

  nemcsak általánosságban, de a Bartók számára fontos nőkről és az általuk ihletett darabokról is

  szó lesz.

  Falvai Katalin a Bartók Fesztivál nyitókoncertjén zongorázik
  fotó: Nyugat.hu

  A nyitó koncerten tehát Bartók Két arcképe, majd a 3. zongoraverseny, Debussy: Jeux valamint Kodály Z.: Galántai táncok című darabjai lesznek hallhatóak. Falvai Katalin zongorázik és Kelemen Barnabás hegedül.

  Amire még érdemes lesz rámozdulni a 32. Bartók Fesztiválon

 • Július 9. @ szombat 16.00: Kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból nyílik tárlat, NŐ másKÉP(P) címmel. Bemutatkozó művészek: Bencsik István szobrászművész, Bóbics Diána festőművész,
Horváth M. Zoltán képzőművész, Kelemen Marcel festőművész, Kuti László szobrászművész, Lelkes A. Gergely festőművész, Nyári Zsolt szobrászművész, Varga Rita képzőművész. Kurátor: Kuti László. 
A tárlat július 17-ig tekinthető meg, a belépés díjtalan.
 • Július 10. @ vasárnap 20:00: Népzenei koncert és táncos mulatság a Góbé zenekarral (Szombathely, Zsinagóga Udvar)
 • Július 11. @ hétfő 19:00: Kelemen Barnabás és Kokas Katalin estje vár a Weöres Sándor Színházban. (Műsor: 
Bartók Béla: Hegedű szólószonáta Bartók Béla: 44 duó.)
 • Július 12. @ kedd 19:00: Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas énekművész és Balog József estje (Weöres Sándor Színház – Márkus Emília terem)
 • Július 14. @ csütörtök 19:00: Euripidész darabja alapján készült a Hekabé című táncjátéka, a Vörösmarty Színháztól. (WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ - Márkus Emília terem)
 • Július 15. @ Péntek 20:00: Jazzation (Zsinagóga Udvar, Szombathely)
 • Július 15. @ Péntek 16:00: A hegedűkurzus zárókoncertje (Bartók Béla Zeneiskola – Nagyterem)
 • Július 15. Péntek 18:00: A zeneszerzés- és dalkurzus zárókoncertje (Savaria Szimfonikus Zenekar – Kamaraterem)
 • Július 16. @ szombat 20:00: A záró hangversenyen a Savaria Szimfonikus Zenekart a karmester mesterkurzus résztvevői vezénylik. A programban: M. Muszorgszkij – M. Ravel: Egy kiállítás képei, I. Sztravinszkij: A tűzmadár és Bartók B.: Brácsaverseny.
 • A szemináriumról

  A szombathelyi szemináriumokra 18 országból (Belgium, Dél-Korea, Finnország, Hollandia, Izrael, Japán, Kanada, Magyarország, Mexikó, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Taiwan, Thaiföld, USA) várnak növendékeket. Professzorai: Hamar Zsolt (Karmester mesterkurzus), Prof. Yinam Leef (zeneszerzés mesterkurzus), Kelemen Barnabás (hegedű és vonósnégyes mesterkurzus), Komlósi Ildikó (dal és opera mesterkurzus).

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  miki1950 : M*nd*n m*nd*t* *rt*lm*s, cs*k *hh*z *sm*rn* k*ll * f*ldr*jz*t *s...
  Teljesítik Törőcsik Mari utolsó kívánságát
  fgzb: T*szt*l*m Z*ch*r G*b*rt *s h*t*l*sn*k t*rt*m *mb*r*l*g, sz*km**l...
  Zacher etikája
  miki1950 : *n m*m*r**m. ++++++++++2 5. 3 8 1++++++++++++...
  Zacher etikája
  angelica: * c*kk *lv*s*s* *t*n* *ls* g*nd*l*t*m: p*r*n***, m*v*l *z *s*tb*...
  Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
  dictator: *lv*sd *l * c*kk*t, *bb*n b*nn* v*n, h*gy n*m *k*r p*l*t*k*s l*n...
  Zacher etikája