NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Ingyenes Ákos-bulival, Eperjessel, Böjte Csabával - katolikus Woodstockra készül Szombathely

Kövér László is itt imádkozik majd, 25 ezer embert várnak. Az EB jegyében még a füvet is csíkosra nyírták az Emlékműnél. Szent Márton nevében közös meccsnézésre készülnek.

Ahogy korábban mi is beharangoztuk,

2016.04.21. 17:38

Nagyon úgy néz ki, hogy Ferenc pápa helyett Ákos jön Szombathelyre

/ kultúra 18 hsz. /
Jegyezzék, július 10-én az Emlékműnél, Eb-döntő előtt, full technikás ingyen Ákos-buli.
július 10-én a szombathelyi Emlékműnél, Eb-döntő előtt, full technikás ingyen Ákos-buli lesz. A kétnapos monstre ifjúsági katolikus fesztivál zárásaként, amelynek apropója - mi más? - a Szent Márton Év. Ez a hétvégi találkozó lesz az egyházi legnagyobb mártonos eseménye. A fesztivál szlogenje: „Felemelő szeretet – éld át és add tovább!”.

Ami a lényeg: a szombathelyi egyházmegye Szent Márton köpenye alatt a várossal karöltve egy nagyszabású, határon átnyúló, nemzetközi ifjúsági találkozót szervez, két napon át, július 9-10. között. Helyszínül az Emlékmű dombját választották.

Már készülnek itt a monstre közös EB nézésre is

Nézzék! Csíkosra nyírták a füvet a szombathelyi Emlékműnél:

Csíkosra nyírt fű az Emlékmű dombon
fotó: Mészáros Zsolt

Gyónásokkal, lelki programokkal, virrasztással, tartalmas előadásokkal is készülnek

A július 6-ai sajtótájékoztatón dr. Veres András megyéspüspök közölte, az egyik kiemelt esemény a július 9-én, 10.30-kor kezdődő szabadtéri ünnepi szentmise lesz. Az eseményen képviseltetik magukat többek között dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, Vízkeleti Mariann államtitkár, Cseresnyés Péter államtitkár, Soltész Miklós államtitkár és V. Németh Zsolt államtitkár is.

Továbbá jelen lesznek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, valamint részt vesz a szentmisén Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius. A szentmisét Dominik Duka prágai bíboros-érsek, legátus, Ferenc pápa különleges megbízottja celebrálja. A hívek a latin nyelvű szentmisébe az erre az alkalomra készült Szent Márton Találkozó Liturgikus Füzetének segítségével kapcsolódhatnak be.

A szervezők - közölték a sajtótájékoztatón - kötelességüknek érezik,

hogy ne csak a hívő embereknek, hanem másoknak is megmutassák a testvéri szeretet és az egymásra figyelés példáját.

Az érdeklődőket a két nap során az ünnepi szentmise mellett további lelki programok, virrasztás, tartalmas előadások, gyermekprogramok, koncertek, közösségi és karitatív programok, valamint táncház és egyéb családi események várják.

Böjte Csaba, Zacher Gábor még a húzónevek, de itt lesz Eperjes Károly is

Az előadók közt lesz Böjte Csaba, aki az irgalmasságról szól, Dr. Zacher Gábor, aki családról és együttélésről tart előadást, míg Eperjes Károly életéről, munkájáról és hitéről beszél majd.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 25 éves évfordulóját ezen a két napon ünnepli. A gyerekeket játszóház, ügyességi játékok, kézműves programok várják. A zenét kedvelők többek között Csiszér Lászlót és együttesét, St. Martint, valamint az Eucharistot hallgathatják meg.

Ákos most már nem keresi az útját, megtalálta
fotó: Vágvölgyi Bálint

A rendezvény nagykoncertjét július 10-én 19 órakor Ákos adja. A koncert után a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjével zárul a Szent Márton Találkozó - a meccset a jelenlévők óriáskivetítőn követhetik végig.

Hogy mi minden várható ezen a Szent Márton Találkozón? Itt találja a részletes programot.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *sm*t *gy *rv*s,*k* p*l*t***s *k*r l*nn*! J*bb l*nn*,h* v*g*zn* ...
Zacher etikája
Latyak: R*l*nk *s t*dj*k, h*gy k* v*n * n*ckn*v m*g*tt, d* m*, *m*g * h*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : H* k*t *l*t*d l*nn* *zt t* *kk*r s*m *rt*n*d m*g. M*g*s *z n*k*d...
Zacher etikája
miki1950 : T*v*dt*m. *pr*l*s 10- *n m*r v*lt r*l* h*r *s p*rsz* k*mm*nt*k *...
Zacher etikája
demokratikus_gumilovedek: Z*ch*r l*sz *z *j f*k*t* r*h*s n*v*r! * v*r*sc*l*b*t v*r*s k*rdk...
Zacher etikája