NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Királyt elküldik a Herthától?

Szezon közben többször felmerült, hogy a Hertha BSC vezetői elégedetlenek Király Gábor teljesítményével. A magyar kapus talán élete legrosszabb idényét produkálta a berlini együttessel együtt, de a klub menedzsere, Dieter Hoeness a Képes Sportban azt nyilatkozta: nem rendült meg a bizalmuk Királyban, továbbra is vele képzelik el a jövőt.

Csak kíváncsi volt az új edző?
Az újonnan kinevezett tréner, Hans Meyer azonban a Hertha első idei, az Anderlecht elleni edzőmeccsén Christian Fiedlernek szavazott bizalmat. (A belgák 2-1-re nyertek.) Meyer így indokolt: "Egyszerűen csak kíváncsi voltam arra, hogy Fiedler milyen teljesítményt nyújt, hiszen a Királyét már ismertem."
Meyer azért választhatta a német hálóőrt, mert Király neve mellett tavaly mindössze 63 százalékos mutató szerepelt, 33 gólt kapott. (Három éve őt választották a legjobb légiósnak, most csupán két Bundesliga-kapusnál nyújtott jobbat.)

Fiedler egyszer már bekerült Király helyére
Amikor Király a Herthához került - '96 tavaszán -, Fiedler élvezte a bizalmat, de talán minden idők leggyengébb produkcióját nyújtotta, és hét meccs után kikerült a kezdőcsapatból. Király átvette az örökét, és tavalyelőtti sérülését leszámítva mindvégig ő állt a gólvonalon. Fiedler néhány meccsen kapott bizalmat, aztán a Haladás egykori játékosa újra kivívta az egyes mezt.
Az egyik berlini újság a helyzettel kapcsolatosan megjegyzi, hogy a válogatott kapitánya feleslegesen utazik Brémába, ha meg akarja nézni a magyar kapust, mert nem fog lehetőséghez jutni, így csak Lisztest láthatja.
Király szerződése a nyáron jár le.

(Index)

Keresés

Hozzászólások

mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
polgartars: *z * sz*m*r*, h*gy *l*g v*n *nf*rm*c** f*rr*s. M*g sz*m*r*bb, h...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet
duffs: M*c*f*l*!!! N*l*nk *nn*k *z *ssz*gn*k * t*bbsz*r*s*t k*lt*k * m*...
40 millió euróból menti meg Bécs a tradicionális bécsi cégeket
miki1950 : *zt k*tsz*r *s m*g f*gj*k g*nd*ln*, m*rt *nn*k n*gy * r*z*k*j* *...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson