NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

118 osztályban és 3 teljes iskolában kellett átállni a digitális oktatásra

Csütörtökön kezdődik a kötelező hőmérőzés az iskolákban.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy bár az új fertőzöttek számában nem volt kiugró adat az elmúlt napokban, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma viszont emelkedik.

Jelenleg 17 óvodában és 7 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 118 osztályban és 3 teljes iskolában pedig át kellett állni a digitális munkarendre. Az országos tisztifőorvos elmondta azt is, hogy október elsejére mindenhova megérkeznek a hőmérsékletméréshez szükséges eszközök, hogy akadálytalanul ellenőrizhessék a diákok és dolgozók testhőmérsékletét az iskolákba való belépéskor. A határérték 37,8 fok lesz.

Kiderült, hogy hétvégén a rendőrök 142 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt múlt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján. Kiss Róbert alezredes részleteket is közölt. Elárulta, hogy a tömegközlekedési eszközökön összesen 41-en nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot, 101-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat.

A maszkviselés szabályainak megsértése miatt eddig összesen 405 alkalommal intézkedtek, ebből 337 esetben figyelmeztettek, 31 helyszíni bírságot szabtak ki és 37 szabálysértési feljelentést tettek.

fotó: kormany.hu

A zenés-táncos rendezvényekre valamint a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok megsértése miatt a hétvégén öt alkalommal intézkedtek. Múlt héten 18 emberrel szemben léptek fel a szabályok a megsértése miatt, 3 esetben figyelmeztettek és 15 esetben feljelentést tettek.

Elmondták azt is, hogy folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karantén szabályainak betartását is, a hétvégén 36 174 helyszíni ellenőrzést végeztek. Az elmúlt két napban 7780 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 2150-et a határátkelőknél az ország területére belépőkkel szemben. Jelenleg 24 014-en vannak hatósági házi karanténban.

Beszámolt arról is, hogy a járvánnyal összefüggésben 469 büntetőeljárást indítottak, ebből 140-et rémhírterjesztés, 31-et közveszéllyel fenyegetés, 138-at csalás, 28-at járványügyi szabályszegés miatt. Ezekben az ügyekben 88 gyanúsítottat hallgattak ki.

Nem maradtak ki a határátkelők sem, ennek kapcsán elmondták, hogy a teherforgalomban a belépő oldalon Csanádpalotánál és Röszkénél 3-3 órás, míg Beregsuránynál 2 órás várakozási idővel kell számolni.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: V*ry pr*m*t*v*!...
Több mint 4 milliós büntetést kapott Jakab Péter, mert egy zsák krumplit akart adni Orbán Viktornak
miki1950 : *z * k*rm*ny *rr*l h*r*s, h*gy m*nd*nt *r*b*l, sz*nkc**kk*l *k*r...
Elrettentő összegű bírságot javasolnak azoknak, akik nem viselnek maszkot a boltokban
lojalista: M*nd*gy *s,*z * l*ny*g,h*gy r*tt*gj v*l*m*t*l,*s v*l*k*t v*l*k*k...
Bakondi forever: a feltorlódott migránsok komoly veszélyt jelentenek
eheti: H*v* 500 br*tt**rt l*h*tn* *nn*l j*bb *s. * h*r*kb*n m*g *z*r...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
lojalista: *z*rt n*m h*sz*m,h*gy * m*nt*s t*bb*t t*d,m*nt *gy v*gz*s *rv*s ...
Nem győzi a mentőszolgálat a tesztelést, orvostanhallgatókat vonnak be