NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Sportünnepéllyel az esélyegyenlőségért

Az olimpiai rendezvény a falu apraját-nagyját összehozza, hogy így készüljenek a nyári játékokra.

Nem túlzás azt állítani, hogy Sorkifaludon nagy múltra tekint vissza a sportünnepély megrendezése. Több, mint három évtizede tartó hagyomány, hogy az olimpia éveiben a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanárai és diákjai együtt készülnek, hogy a sport és összetartás jegyében valami vidámat és maradandót alkossanak. Nem volt ez másként idén sem.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
fotó: Mészáros Zsolt

A tornaünnepély alapgondolatát Dr. Csejthey Lajos sikerei adták, hiszen ő volt az első Vas megyei, sorkifaludi sportoló, aki olimpiai sikereket ért el. Csejthey Lajos az 1924-es párizsi játékokon az előkelő kilencedik helyezést érte el gerelyhajítás számban, illetve ő volt az első, aki hatvan méter feletti eredménnyel büszkélkedhetett. Tiszteletére a helyi önkormányzat 2009-ban emléktáblát állíttatott és természetesen minden tornaünnepélyen megemlékeznek sikereiről is.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
fotó: Szibler Vivien

Idén május 28-án, rendezték meg a sportünnepet, ami ilyenkor a falu apraját-nagyját összehozza. A műsor nyitó –és záróképében az iskola minden tanulója részt vett, a kettő között pedig, a Bokréta óvoda kis csoportja után, a nyolc osztály mutathatta meg, mivel is készült az utóbbi hetekben. A műsorszámok között akadt EB-s szurkolás, táncos produkció, és a rendezvény nevéhez híven tornabemutató, gúlákkal és merész szekrényugró fiúkkal fűszerezve.

Kattintsok a képekért!
fotó: Mészáros Zsolt

Ahogyan az lenni szokott, a zárókép idén is több volt egy egyszerű levonulásnál. A sport szeretete és az összetartás mellett az esélyegyenlőség fontossága is előtérbe került – a záróképben tanárok és diákok együtt adták elő jelbeszéddel a Honfoglalás című dalt, miközben nemcsak az olimpia színei és kabalafigurája, de a paralimpia manója is része lett az összképnek. A vidám és szívhez szóló percek után a község vezetői pedig fagyival, gulyással és még több jókedvvel várták a résztvevőket és vendégeiket, hogy ne csak a tornaünnepély, de a gyereknap is jól induljon.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján
polgartars: T*bb sz*mp*ntb*l *s r*m*k *z * h*r, k*sz*n*m, d* *z fbcl*d-t ny*...
A magyar PCR-teszt 10 perc alatt képes kiszűrni az omikront