NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Így lázongtak a tanárok szerda reggel

Polgári engedetlenségnek minősül a tanársztrájk, 250 iskola mégis bevállalta.

Kedd estig 250 iskola és csaknem 3000 magánszemély jelezte, hogy részt vesz a szerda reggel 8 órától 9 óráig tartó tanársztrájkon.

Szemétszedéssel és a 12 ponttal tiltakoztak

Az iskolák nem egységesen vettek részt a sztrájkban: van, ahol szemetet szedtek az iskola körül, és van, ahol körbeállták az iskola épületét.

Facebookon sztrájkot szerveztek a diákok is, de sok helyen a tanárok őket nem engedték csatlakozni. Ilyen volt a Pukli István miatt hírhedté vált zuglói Teleki Blanka Gimnázium is. Pukli ott azt nyilatkozta, hogy a híreszteléssekkel ellentétben nem akarják őket belerángatni az akcióba.

Újabb akciók várhatók

A legtöbb iskolánál kifüggesztették, vagy felolvasták a tanárok által összeállított 12 pontot, sok helyen szülők is csatlakoztak a tiltakozáshoz. Pukli közben azt nyilatkozta, hogy a Civil Közoktatási Platform tárgyalóasztalhoz hívja a kormányt. Amennyiben a kormány nem reagál két héten belül és nem kezdődnek meg a tárgyalások, további akciókra lehet számítani.

A ma reggeli tanársztrájk csak a nevében sztrájk, jogilag polgári engedetlenségnek minősül. És hogy ennek mi lehet a következménye? Jutalomból való kizárás, figyelmeztetés, esetleg elbocsátás. Ennek ellenére az oktatási államtitkár azt mondta, a tiltakozó tanároknak nem kell félni, de a tankerületi vezető dönt.

A tiltakozásban résztvevő iskolákat megtekintheti ITT , ha pedig tiltakozott, de nem még nem jelezte részvételét, akkor ITT megteheti.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: Sz*r*nt*m *s. ...
Vajon hol járt fotósunk? – Az egyik legszebb kilátás a Dunántúlon
Nagyadri: K*t*l*n? H*t p*nt n*m! *nny*r* *g*z, m*nt *m*t *tt *r*g*tn*k! ...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
Rőzsike : D* m*nny*r* *g*z. * K*ss*th R*d** t*lj*s*n l*k*p*z* *rb*n h*z*g,...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
agro: 3 %*s..:)M*nt *gy gy*ng* s*r......
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson
agro: M*n*k sz*v*zz*n*k *gy s*nk* *lt*l n*m *sm*rt f*csk*r* *k* n*m r*...
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson