NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Komoly késésekkel járnak a vonatok a szombathelyi bombariadó után

A vasútállomást már megnyitották, a forgalom kora délutánra állhat helyre.

9:20 Megindult a vonatforgalom

A ma hajnali bombariadó után 8.45-kor lezárult a szombathelyi állomásépület átvizsgálása. A vonatforgalom megindult, a vasúti közlekedésben azonban délelőtt késésekre kell számítani, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre.

8:45 Még zárva az állomás

A GySEV közölte, hogy Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig mennek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább.

A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig szállítják az utasokat, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat.

Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik.

Amennyiben a vasúttársaság engedélyt kap, a Szombathelyről 9.10 perckor induló InterCity vonat plusz három kocsival megerősítve indul el Budapest irányába.


7:55 Néhány vonatot beengedtek az állomásra

A rendőrség engedélyével részlegesen megindult a vonatforgalom a szombathelyi vasútállomáson: az 1-es vágányra, valamint az A-B vágányra már érkezhetnek szerelvények, ugyanakkor a vasútállomásról továbbra sem indulhatnak vonatok - közölte a GySEV.

Korábban írtuk:

Több olvasónk jelezte, hogy elég nagy a káosz. Többen tanácstalanok, hogy miként jutnak el munkahelyükre. Arról nincs információ, hogy mikor nyitják meg újra az épületet.

Bombariadó miatt káosz van a vasútllomáson
fotó:

A rendőrök átvizsgálják az állomás területét és a környező utcák parkolóit. Úgy tudjuk, egy férfi fenyegetőzött bombával, ami a jelenlegi helyzetben súlyosabb fenyegetésnek minősülhet, mint ha tíz évvel ezelőtt jelenti be a

bombát

.


Időközben megtudtuk, hogy a vasútállomás környékét hermetikusan lezárták. A Széll Kálmán utca nagy részén, és a Nádasdyban sem lehet közlekedni. A helyszínen van a készenléti rendőrség is.

A környéket is teljesen átvizsgálják
fotó:

A városban több helyről is szirénázást jelentettek olvasóink, valaki pedig azt írta, hogy a munkahelyén hallja, ahogy a hangosbemondó folyamatosan tájékoztatja az üres vasútállomást a bombariadó tényéről.


Több Nyugat.hu olvasói is jelezte, hogy szerdán kora reggel bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi vasútállomás épületét.

Lezárták a környéket
fotó:

A GySEV hivatalos közleménye

Bombariadó miatt ma hajnalban kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A személyvonatok jelenleg a szomszédos állomásokig (Vép, Ják-Balogunyom, Acsád Püspökmolnári) közlekednek és onnan is indulnak. Szombathely és Acsád, Szombathely és Vép valamint Szombathely és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely-Kőszeg vonalon szünetel a vonatforgalom, a két település között a menetrend szerint közlekedő autóbuszokon elfogadják az érvényes vonatjegyeket és bérleteket.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kriszpo: *zt n*m *z *n k*mm*ntj*r* sz*nt*m, cs*k *gy....
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
kriszpo: "P*cs*t r*jz*lt" *n *lh*sz*m, h*gy "l*z*k" v*gy*...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
kisdobos: * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k s*m t*sz*k k*zv*tl*n k*z*l*b* * 130 d*c*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Szalay Miklós: K*zb*n m*r n*m *s. D* m* m*nd*nt*l f*gg * r*szv*ny *r*? ht...
A Coca-Colának négymilliárd dollárjába került, hogy C. Ronaldo eltolt maga elől egy üdítőt
Szalay Miklós: 0-2 + *gy n*m sz*kv*ny*s *l*mz*s * pr*f* sp*rt t*rs*d*lm* sz*...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés