NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Az Internetről jutott be a képviselő a vetélkedőbe

Reggel nyolckor lépett be a stúdióba, és negyedháromkor jött ki a Legyen ön is milliomos! című vetélkedő felvételéről Feiszt György levéltáros, szombathelyi szabaddemokrata képviselő.

Reggel nyolckor lépett be a stúdióba, és negyedháromkor jött ki a Legyen ön is milliomos! című vetélkedő felvételéről Feiszt György levéltáros, szombathelyi szabaddemokrata képviselő. A szenátornak kétszer is volt lehetősége, hogy a tíz játékos közül a leggyorsabban válaszoljon a feltett kérdése, ám végül nem sikerült a magas székbe kerülnie.

Feiszt György egykori alpolgármester a népszerű vetélkedő őskorában egyszer már szerepelt a képernyőn. Igaz, csupán a hangja hallatszott, amikor a korábbi "kollégájának", Spitz Györgynek segített telefonon, aki a 200 ezer forintos kérdésnél nem tudta a választ. Akkor a szegedi templom elnevezésének (Fogadalmi templom) bemondásával kisegítette a vasi játékost Feiszt György. Most azonban nem jutott el odáig, hogy megnevezett segítségeit felhívja. Egyébiránt Horváth Vilmos sporttémában, valamint testvére - aki vadászati szakmérnök - állt készenlétben.

Telefonon nem ment, Interneten sikerült
"Először hosszú ideig telefonon próbálkoztam, de hiába. Aztán az Interneten fejtettem meg a feladványokat, s tavaly év végén megkaptam a szokásos e-mailt. Később érkezett a saccolós telefon. Azt kérték, tippeljem meg, hogy hazánkban hány napóra van. Szerencsére az egyik barátom hobbija révén ’képben voltam’. Utána következett a telefonos intelligencia teszt. Hat témakör, minden témában tíz kérdés. A hatvanból ötvenhétre tudtam a választ.

Hat óra karatén
A stúdióba reggel nyolcra kellett bemenni a 34 játékosnak. (Négyen tartalékok voltak.) Szörnyű volt. A sminket kivéve mindvégig bent voltunk, legfeljebb kávét ihattunk. Nagyon elhúzódott a játék. Idehaza, a tévé előtt jöttem rá, hogy iszonyatosan megvágják a műsort. Ráadásul Vágó háromszor átöltözött, sminkelt, így nem csoda, hogy amikor végre ránk került a sor, már legszívesebben otthagytam volna az egészet. Utólag már nem csodálkozom azon, hogy olyan állapotban nem tudtam koncentrálni. Az első gyorskérdésnél nem ugrottak be elsőre a válaszok, kénytelen voltam javítani, s ez rengeteg idő elvitt. Az sem segíti a játékosokat, hogy az előttünk lévő monitor képernyője óriási méretű, és a négy eldugott sarkában vannak a lehetséges válaszok. Aztán a második gyorsasági játékot is elszúrtam, összekevertem az egyházi évet a naptári évvel", mesélte a képviselő.

Feiszt Györgynek azonban nem szegte kedvét a kudarc. Ugyan Spitz György arról számolt be neki, hogy ő azóta hiába próbálkozott, nem kerül a stúdió közelébe, ő még is rendíthetetlen. Minden reggel azzal kezdi a napját, hogy felkeresi az RTL klub honlapját, megadja jelszavát, ráklikkel a vetélkedő logójára, bejelöli a helyes választ, és a világhálón elküldi megfejtését...

Somos

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: V*rb*ssz*? *gy fr*szt! "*lt*rn*t*v k*lt*r*l*s pr*gr*m...&#...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
Paulus_Maior: "H*l zs*rn*ks*g v*n, *tt zs*rn*ks*g v*n ... s *gy r*d *s ...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
Szentkirályi: *gy ,*nk*bb n* cs*n*lj*n s*mm*t....
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának
TMiki: "* r*k*n*k v*rb*ssz*t *k*rn*k" J*. L*h*t m*nn* P*k*szt*...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: "*k* k*rd*t r*g*d, k*rd *lt*l v*sz *l"...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak