NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Cseresznye, koka és buli

A magyar nép immár két évezrede a legteljesebb sötétségben és förtelmes tudatlanságban éldegél. De semmi gáz, felragyogott a nemzet napja: maga doktor Torgyán.

A magyar nép immár két évezrede a legteljesebb sötétségben és förtelmes tudatlanságban éldegél. De semmi gáz, felragyogott a nemzet napja: maga doktor Torgyán.

A lakosság, egyben a polgárság hétfőn este tíz óra után szembesülhetett tudatlan valójával és szűklátókörűségével, amellyel valójában önmagát zárta el a lehetőségek, a kibontakozás, valamint a felemelkedés elöl. A megvilágosodást a Dél-Amerikában turnézó földművelésügyi miniszter hozta meg, amikor is jelezte a tv2 riporterének, hogy Chilében elrendezte a magyarság kardinális kérdését, az Urál óta magunkkal hurcolt nemzettragédiát, eloszlatta a génekbe oltott sötétséget.

A nép persze rögtön beleragadt a mondandóba, mint rutintalan háziegér a kocsonyába, és el sem tudta képzelni, hogy micsoda bejelentés következik. Persze, honnét is sejthették volna, az elmúlt évszázadok során kiderült, hogy mindig belénk van kódolva egy Mohács, Trianon, de legalább is egy mexikói hatnulla, vérnősző barmokként tengődünk itt, mit sem sejtve a nagyvilágról, például Chiléről.
Chile több mindenről nevezetes, legfőképp a Salas nevű focistáról, aki pont úgy néz ki, mint ahogy egy buta európai az alap-chileit elképzeli, egyszemélyes országimázs. De ő mind semmi ahhoz képest, hogy Chilében januárban érik a cseresznye, nálunk akkor történetesen nem, hiszen már általános iskolában tanulják a kölykök, hogy január a leghidegebb hónap, amit az is bizonyít, hogy ilyenkor kell a lakótelepen a legtöbb dízelkocsit betolni, vagy berántani.
Szóval fagy, zima, szar dízel, meg depresszió van, de cseresznye, az egy darab sincs.
Chilében meg pont júniusban vannak így ezzel az emberek, orruk-szájuk befagy, egymást tologatják, vagy lámákkal húzogatják a kocsikat, de az is lehet, hogy enyhébb a klíma, mindegy, a szerző nem földrajz atlasz, a lényeg, hogy egy deka cseresznyéjük nincsen akkor.
Mi következik ebből doktor Torgyán szerint? Télen ők nyomatják a cseresznyét nekünk, mi meg nyáron visszük vissza a kvótát.
A nép meg ehet annyi cseresznyét télvíz idején, amennyi beléfér, a banánnak lőttek.
A magyar média, ahelyett, hogy ünnepelné a nemzet felvirágoztatóját, aljasul reagál. Azt ugyan nem merészeli megkérdezni senki, hogy a nép vajon akar-e januári cseresznyét enni, de mindegy, mert a népet az elmúlt száz-kétszáz esztendőben arra kondicionálták, hogy azt akarja, amit a vezetői akarnak, ha krumplileves, akkor krumplileves, ha meg januári téli cseresznye, akkor az.
Nos, a média, mint jeleztük, gátlástalanul és galádul azt sugallja, hogy nem érdemes Chiléből cseresznyét behozni, mert túl sokba kerül a légi szállítás, tengeren pedig megkukacosodik az egész hóbelevanc, ahogy van.
Amúgy nehogy azt higgyük, hogy csak Magyarország lett megmentve az elmúlt napokban, a miniszter ellátogatott Kolumbiába, ahol szintén áldatlan állapotokat talált. Mint azt tudjuk, Kolumbia kokainban erősen otthon van, bár az ottanik minden eszközzel hadakozik a fenti állítás ellen. Mindhiába, minden valamire való amerikai akciófilmben van egy kolumbiai drogbáró, sztárrendezőknél legalább négy.
Miután a magyar sorsot gatyába rázta a miniszter, közölte, hogy beszállunk a drogellenes programba, aminek az a lényege, hogy az ottani földműveseket ráveszik arra, hogy koka helyett más növényeket termesszenek.
Itt jönnek a mi - még megmaradt - termelőink elmagyarázzák a kolumbiai figuráknak, hogy koka pfúj, a búza és kukorica a legjobb (rulez), itthon is tökéletesen megéri növénytermesztéssel foglalkozni, a kábítószer nem business. De nem árt a kiküldendő csapatot rendesen kiképezni, mert már megesett, hogy a foglalkozás nem érte a célját, azaz nem sikerült a térítés, mi több, fordítva sült el a buli. A magyar pedig rögtön megszimatolja az üzletet, aztán meg majd mehet a Honvédség a Bakonyba kokacserjét irtani, ültetvényt bombázni, laboratóriumot robbantani.
Kár, hogy a mesternek haza kell jönnie, hogy kirugdossa a reformereket, meg a partizánokat. Dél-Amerika kimondottan problémás, tele balhéval, megoldatlan kérdésekkel, kell oda egy kreatív ötletember.
A magyarságot feszítő, lappangó kérdéseket - mint a cseresznye és az évszakok áthidalása - kirázza a kisujjából.

(krámer)

Keresés

Hozzászólások

Nirs: N*m *rt*m... * h*n *h*t*tt **sztr**b*n *l*f*rd*lh*t *ly*N? H*l v...
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
TörökZo: *! *nny*r* k*ll*m*tl*n*k v*lt*k * k*rd*s**m?...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Kari: *s? *rr* * c*kkr* s*m f*g *ml*k*zn* s*nk* h*ln*p. *gy*n *gy *ln*...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
marko1968: T*l*n h* t*szt*ss*g*s f*z*t*st k*pn*n*k * p*st*s*k,k*zb*s*t*k m*...
Ne a postást szidja, ha nem jön időben a levél
fucking: https://444.h*/2019/12/24/*rb*n-v*kt*rr*l-k*v*nn*k-b*ld*g-k*r*cs...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen