NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Az évezred első megyebálja

Minden jegy elkelt a negyedik "újkori" Megyebálra. A bálozók között az üzletemberek, politikusok és művészek, közéleti szereplők vitték a prímet. Jól szervezett, élvezetes bál volt, különösebb nagy durranás nélkül. Csak választottam volna a következő sorsjegyet a tombolán...

Minden jegy elkelt a negyedik "újkori" Megyebálra. A bálozók között az üzletemberek, politikusok és művészek, közéleti szereplők vitték a prímet. Jól szervezett, élvezetes bál volt, különösebb nagy durranás nélkül. Csak választottam volna a következő sorsjegyet a tombolán...

fotó:

Az elmaradhatatlan csárdás után Markó Péter, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket a Savaria Szálloda Télikertjében. Külön köszöntőt kaptak, ahogy ez márt szokás, a megjelent "neves emberek", majd felolvasta Barsiné Pataki Etelka bécsi nagykövetasszony levelét, aki sajnos családi okok miatt nem tudott eljönni. Így a bál nélkülözte fővédnökét, kárpótlásul viszont Barsiné nagyvonalú felajánlást tett: a tombola fődíjasát másodmagával vendégül látja egy hétvégére a bécsi nagykövetségen. Vették is a 200 Ft-os tombolákat... 

Markó Péter kicsit elmélázott az ezredfordulóról, az előző évezred végéről, az elért eredményekről. Szóba került a vasútvillamosítás, a magas színvonalú elkerülő út, a Savaria Karnevál, zászlóátadások. Megemlítette a sidney-i olimpia legerősebbnek bizonyult magyar versenyzőjét, aki történetesen nő és még történetesebben megtörte a 32 éves vasi átkot. Aki még nem jött volna rá, Márkus Erzsébetről volt szó, aki a szóbeszédek alapján nagy eséllyel pályázott az "Év Vasi Embere 2000" díjra.

fotó:

A köszöntőt palotás tánc követte, majd az első bálozók nyitótánca. Közben valószínűtlenül zöld italok kerültek a bálozók elé, de az ízre nem lehetett panasz, mint ahogy a fiatal tehetséges művészek előadására sem, akik vidám dalokkal és műsorral készültek. A vendégek feszengése a vacsora felszolgálásával kezdett igazán oldódni. És most lássuk, mit kaptak 2001-ben a megyebálozók: csirkemájas palacsinta sajtmártással, spárgával töltött pulykamell bakon szalonnával göngyölve, mandulás csirkemell saláta, fonott szűzpecsenye gombapörkölttel és héjas burgonyával, Esterházy torta. Időközben a bálzenekar is rákezdte és két percen belül már ropták is a táncot a legbátrabbak.

fotó:

Éjfélig egyre emelkedettebb hangulatban folyt a mulatozás. A táncparkettet könnyebb volt megkerülni, mint átvágni rajta. Érdekes, hogy még ekkor sem keveredtek a különböző érdekcsoportok képviselői, például egy kis sörözésre. Maradt az a variáció, hogy egyik párt tagjai "ugratásilag" át-átszóltak a másik párt asztalaihoz, a biztonságos háttérből nem mozdulva nagy derültséget keltve mindkét oldalon.

A zene csupán egy kis időre szakadt meg egy kissé kínos licitálás erejéig. Az előre be nem jelentett árverés tétje egy Sláger Rádió által felajánlott dedikált póló volt, a bevétel pedig a Markusovszky Kórház Gyermekosztályát gazdagította. Talán, ha néhány nappal előbb kihirdették volna az amúgy dícséretes kezdeményezést, akkor nem fordulhatott volna elő, hogy az 5000 ft-os kikiáltási árú ruhadarab "mindössze" 25000 Forintért kel el.

A licit győztese egyébként Kovács Jenő, a Vas megyei Közútkezelő kht ügyvezető igazgatója.

fotó:

Éjfélkor abbamaradt a zene és következett a nagy esemény, ismertették, kit választott a megye az Év Emberének. A szabályok alapján legalább a megye lakossága 1 %-ának kellett szavazni, ez meg is volt. (Igaz, nem sok föle akadt az egy százaléknak)

Márkus Erzsébetet 128-an támogatták, Csinger Pétert 448-an, míg dr Hende Csabát 461-en. A nyertes elbírálásához nem kellett célfotó, meggyőző fölénnyel nyert Mayer Ferenc 1160 szavazattal. A győztes díszoklevelet vehetett át. A díjhoz pénzjutalom is jár, melyet Mayer Ferenc teljes egészében a Markusovszky Kórház Gyermekosztályának, illetve a Vas Megyéért Egyesületnek ajánlott fel.

Közben a mennyezetről lufik hada árasztotta el a táncparkettet, megadva az alaphangulatot a bizakodva várt tombolasorsoláshoz.

fotó:

Miközben mindenki a szelvényt húzó hölgyet szugerálta, a műsorvezető megküzdött a cetlikkel: "Nyertes... a lila 14332-es..."- majd a közönség moraját hallva helyesbített-"najó nevezzük inkább rózsaszínnek"  A végén már vajszínű is szerepelt színként, attól függően, milyen színű hangulatlámpa fénye vetődött éppen a papírra. Nyereményben egyébként nem volt hiány, cserepes virágtól elkezdve az ajándékkosarakon át torta, festmény, bérlet, váza, kerámia és utazás is szerepelt a kínálatban. A Savaria Tourist 4 személyes, 9 napos olaszországi üdüléséért sokaknak dobogott a szívük. Az enyém is, és az sem nyugtat meg, hogy az egyémnél eggyel nagyobb szám nyert..

A tánc ezután pirkadatig folytatódott. Összességében jól szervezett, élvezetes bál volt az idei, különösebb nagy durranás nélkül. Csak választottam volna a következő sorsjegyet a tombolán...

tánczos

A Megyebál belépőjegyének ára (8000 Ft a Vas Megyéért Egyesület költségvetését gyarapítja

Keresés

Hozzászólások

Nirs: N*m *rt*m... * h*n *h*t*tt **sztr**b*n *l*f*rd*lh*t *ly*N? H*l v...
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
TörökZo: *! *nny*r* k*ll*m*tl*n*k v*lt*k * k*rd*s**m?...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Kari: *s? *rr* * c*kkr* s*m f*g *ml*k*zn* s*nk* h*ln*p. *gy*n *gy *ln*...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
marko1968: T*l*n h* t*szt*ss*g*s f*z*t*st k*pn*n*k * p*st*s*k,k*zb*s*t*k m*...
Ne a postást szidja, ha nem jön időben a levél
fucking: https://444.h*/2019/12/24/*rb*n-v*kt*rr*l-k*v*nn*k-b*ld*g-k*r*cs...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen