NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!

Egy virológus szerint ezzel legalább másfél millió embert rá lehetne venni az oltásra.

Nemrég írtuk

07.24. 19:40

Ezentúl hetente, név szerint jelenteni kell a beoltatlan 60 év felettieket

/ covid 19 10 hsz. /
A kormány szerint ezzel a vakcina beadását akarják elősegíteni.
, hogy az oltatlan 60 év felettiek neveit hetente jelenteni kell ezután a kormányhivatalnak és a háziorvosnak. Az intézkedés célja, hogy egyenként meg tudják keresni azokat az időseket, aki még nem vette fel az oltást.

Duda Ernő virológus most azt javasolja, hogy mindenki kapjon 10 ezer forintot , aki ezután veszi fel az oltást. A szakember szerint ezzel legalább másfél millió embert rá lehetne venni az oltásra.

"Nekem az az érzésem, rengeteg olyan ember van, akinek nincs internet hozzáférése, nincsen számítógépe, és ennek következtében nem is tudna regisztrálni, még akkor se, ha akarna" - jelentette ki Duda Ernő az ATV-nek, aki szerint külföldi minták alapján újra fellendíthetné az oltási hajlandóságot valamilyen jutalmazás.

Az átoltottság n9velésére nagy szükség lenne, hiszen jelenleg majdnem hárommillió ember nincs még beoltva és az utóbbi időben jelentősen csökkent a naponta beadott oltások száma. Míg május végén egy hét alatt több mint 92 ezren kaptak oltást, július közepére a 10 ezret sem érte el ez a szám.

A koronavírus újabb, erősebb mutációiról kiderült, hogy sokkal jobban fertőznek a beoltottak között is, de aki megkapta mindkét oltást, azok védve vannak a súlyosabb megbetegedésektől.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés