NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Mi már shoppingoltunk is a H&M-ben - Azóta vágyunk egy karácsonyfás-rénszarvasos pulcsira

Megnéztük az is, mit kapni a vadiúj üzletben 3000 forintért, pont annyiért, amennyit ajándékba kapott az első ötven szombathelyi H&M-ező. Videónk is van.

Tudják, ma 11 órakor nyitott

2015.11.30. 11:00

Sikítozással egybekötve nyitott ki a szombathelyi H&M

/ hírek 9 hsz. 1 kapcs. /
Több százan várakoztak a Savaria Plaza földszintjén.
a szombathelyi H&M, és mi ki nem hagytuk volna, ott tolongtunk a megnyitó előtt már egy órával. Azonban hiába, így sem lett „vidámabb” ez a hétfői extra shoppingolás, pont előttünk fogyott el a 3000 forintos ajándékkupon, és az orrunk előtt húzták el a kordonként funkcionáló szalagot. Egyéb szaftosról nem is tudunk beszámolni, se verekedést, se tolongást nem láttunk, állt mindenki, mint a birka a sorban, a fejünk feletti hangszóróból üvöltött a U2, aki kimaradt az első 50-ből, az csak nevetett ezen az egészen... No feszültség:)

Megnyitott a H&M a Savaria Plázában
fotó: BZ

Kisnyugdíjasok, plázacicák és idős bácsik közt kisiskoláskorúakat is láttunk. Iskolatáska nélkül, bizonyára beteget jelentettek (a szülők tudják persze, mi a fontos.) Akadt, aki a nagypapit zavarta el, aki mire bejutott volna, rosszul is érezte magát, azért a kupont megvárta, bezsebelte, aztán kicsoszogott a kordon mögül.

H&M kártya
fotó: Garai Antal Atom

Biztonsági őrökből sem volt hiány, elképedve nézték a gyülekezőket: „még az élelmiszerboltba se állnak ennyien sorban”, értetlenkedtek, még hogy az embereknek nincs pénzük?!

Negyed órával nyitás előtt "hangulatfokozás" üzemmódra kapcsoltak

Még hangosabb és pörgősebb zene szólt – odasúgták nekünk a biztonsági őrök, hogy egy rövid ünnepi megnyitó következik -, közben pedig lassan felhúzták a bejáratnál a rácsot. Az hittük, nagyobb durranás lesz, ha már ekkora a felhajtás, de a H&M-nél nem vitték túlzásba a megnyitót. Csaknem 15 percig nézhettük, ahogy a személyzet bulizik az üzletben, közben pedig percenként visszaszámlált a hangosbemondó nőci, pontban 11-kor pedig megindulhatott befelé a tömeg. (És igenis, volt sikoltás, nem nagy, de volt:)

Megnyitott a H&M a Savaria Plázában
fotó: BZ

A bejárati kirakat minimál, két műcsajszi figyel, piros és szürke egyenes szabású, zsákfazonú hosszú ruhában, bizonyára már a karácsonyra hangszerelték őket (de lehet, csak simán a logóhoz igazították a színösszeállítást), ezért a piros-szürke autonómiája.

Ahogy bejutottunk, körül is néztünk, mit vehetnénk 3000 forintért, ha csak kizárólag az ajándékkártya felhasználásával szeretnénk megúszni a vásárlást: kesztyűt, sálat, bugyit, trikót, leggingst vagy vékonyabb pulcsit, esetleg pólót - ezekből is az egyszerűbb darabokat. Ha valaki igazán trendi vagy egyedi ruhára vadászott, akkor annak már jobban a zsebébe kellett nyúlnia.

Megnyitott a H&M a Savaria Plázában
fotó: BZ

Domináns a piros, a fekete és a szürke, egy-két sárga cucc, kevés a kék és a zöld holmi, hiányoljuk a tarkaságot, a bőségesebb színválasztékot.

A cég idén a kelleténél jobban ráfókuszált a karácsony feelingre, ugyanis a kollekció tele van karácsonyfa- és rénszarvasmintás darabokkal, amik egyébként nem is olcsóak. De ha valaki esetleg az év többi részében is szeretne ilyet pulcsikat hordani, vagy a következő 5 évre szeretné megoldani a Mikulás-ünnepségekhez az öltözést, annak alighanem megéri.

Megnyitott a H&M a Savaria Plázában
fotó: BZ

A gyerekrészleg viszonylagosan nagy, ennek örülünk, szinte az egész második emeletet lefoglalja. A Star Wars-os melegítőre lecsapnánk, van egy-két jó hosszú ujjú fiú felső, potom 1500-2000 forintért, a sapkákkal is szemezgettem. Látunk jobbféle, felesre leárazott kötött pulcsikat háromezer forint árban (végre nem rénszarvasos). A lányka-részleg már kevésbé dob fel, igaz, van viszonylag olcsó ünnepi fekete cipő, a piros-kockás szoknyácska örök divat, a rövid, hosszú ujjú feliratos pólóanyagú felsők a legmenőbbek.

Megnyitott a H&M a Savaria Plázában
fotó: BZ

Egy nagyon csini szőke hölgy előttünk megkérdezte, hogy vajon, ha gyerekruhát vesz a fönti részben, és lent meg felnőtt holmit szeretne, akkor külön vagy egybe kell fizetnie? Egybe is lehet, mosolygott az eladó. Ez megnyugtató infó.

Mire az üzlet egyik feléből elértünk a másikig, már kígyózott a sor a próbafülkéknél. És mire a bejárathoz érünk, már a pénztárnál is csoportosultak.


Korábban írtuk:

Megnéztük, hogy mi a helyzet a 11-kor nyíló H&M miatt a Savaria Plaza környékén. A parkolók megteltek, legalább 150-200 ember várja a nyitást, és azt is megtudtuk, hogy van, aki már reggel 7 óta várakozik. (Az első ötven vásárló extra kedvezményeket kap.)

Nagy a hangzavar, vannak kisnyugdíjasok és plázacicák egyaránt, iskoláskorúak, gyerekek, szóval elég vegyes a vásárlóközönség. Az üzletben már táncosok is vannak, csudijó megnyitó! A nyitás pillanatában többen sikítoztak örömükben.

Kapcsolódó

2015.11.30. 11:00

Sikítozással egybekötve nyitott ki a szombathelyi H&M

/ hírek 9 hsz. 1 kapcs. /
Több százan várakoztak a Savaria Plaza földszintjén.

2015.11.28. 08:34

A nap, amikor az ember visszamászott a fára: így zajlott a Black Friday, a shoppingolók ünnepe

/ könnyű 3 hsz. /
Acsarkodás, test-test elleni küzdelmek, verés. Mindez néhány százalékért.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *z m*nd *z*rt v*l*s*lt m*g m*rt * S*m* *s *d* j*rt *v*d*b* , b*n...
Napelemek és hőszivattyúk – Megújuló óvodák Szombathelyen
crankitup: N*l*d *s *lm*nt*k *tth*nr*l... ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: K* h*tt* v*ln*. *gy k*nny* l*sz *ls*lly*szt*n* *z *d*f*z*t*k p*n...
Már saját alapítványa is van Várkonyi Andreának
miki1950 : H* n*m b*n*d, k**g*sz*t*n*m. - * t*t*l*t*r**s *ll*m m*gt*r*mt*s...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
crankitup: * gy*rt* cs*k *z*n v*n, h*gy m*n*l t*bb*t sp*r*lj*n. Pl. * vw k*...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen