NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Terror

Így próbálta újraéleszteni az ápoló az egyik öngyilkos merénylőt

A francia mentőápoló azt hitte, hogy egy ártatlan áldozaton segít – egészen addig, amíg meglátta a férfi testéhez rögzített drótokat.

Nemrég került nyilvánosságra az a videó, amin David, a 46 éves francia mentőápoló az egyik öngyilkos merénylőt próbálja újraéleszteni. A férfi csak segíteni akart, de ekkor még nem tudta, hogy ki az, akinek az életéért küzd.

David
fotó: Daily Mail

Az ápoló éppen a Comptoir Voltaire-ben volt, amikor a kávézót és a környéket detonáció rázta meg. David azt hitte, hogy gázrobbanás történt, aminek következtében a kávézó több vendége is megsérült. Többek között Brahim Abdeslam is a földre került, és mivel David a közelben volt, rögtön odament, hogy segítsen. El is kezdte az újraélesztést, ám amikor szétgombolta a férfi ingét, rögtön tudta, hogy abba kell hagynia, amit csinál.

Brahim Abdeslam, az öngyilkos merénylő
fotó: Daily Mail

Mindenütt drótok voltak: egy fehér, egy fekete, egy piros és egy narancssárga. Akkor már tudtam, hogy egy öngyilkos merénylőn próbálok segíteni. Először a pirosat láttam meg, az lehetett a detonátor, mert egy szerkezethez csatlakozott

– olvashatjuk a Daily Mailen. David azt is elmondta, hogy a férfi oldalán volt egy körülbelül 30 centis nyílt seb, amit a bomba okozhatott.

A rendőrök és tűzoltók ekkor már úton voltak. David a kiérkező tűzoltók egyikét jól ismerte, és rögtön tájékoztatta a helyzetről. A kávézót ezután evakuálták. A rendőrség szerint a bomba csak részben lépett működésbe - a férfi ettől sérülhetett meg, és ennek köszönhető az is, hogy a kávézó vendégei túlélték a merényletet.

Az újraélesztés pillanatai

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés